WEO verliest topper van SVZ

weosvz

In de vijfde klasse D van het zondagvoetbal stond afgelopen weekend in Woldendorp de topper tussen WEO en SVZ op het programma. Voor zover de archieven terug gaan was het de eerste ontmoeting tussen beide ploegen en werd het eentje waar de gastheren ongetwijfeld niet aan herinnerd willen worden. De mannen uit Zeyen streken namelijk de winst op. Na negentig minuten stond er een 2-4 eindstand op het bord.

De eerste helft van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de bezoekers die over het hele veld scherper en vlugger waren dan de gastheren. Toch had WEO de mogelijkheid om op een 1-0 voorsprong te komen. Spits Niels Jansen ging alleen op de keeper af, maar kwam ongelukkig uit waardoor hij met zijn iets mindere linkerbeen moest schieten.

Rond het half uur kwam SVZ, op dat moment volledig terecht, op voorsprong. De bal werd voorgegeven uit een corner van Avner Liedelmeijer. het schot van Kenneth Vianen verdween via het been van WEO-verdediger Stefan van de Wal in het doel: 0-1. Vijf minuten later werd de marge verdubbeld. Een voorzet werd voorbij de tweede paal voor het doel gekopt door Kenneth Vianen en vervolgens door Johannis Kakisina tegen het nylon gewerkt: 0-2. Met die stand werd er gerust.

Na de doelwisseling stapte WEO met het zelfde idee het veld weer in als een week eerder. Ook toen moest er een 0-2 achterstand weggepoetst worden. Het pakte echter niet uit zoals de geelzwarten het voor ogen hadden. WEO nam meer risico’s en daardoor kregen de spitsen van SVZ nog meer ruimte. Het werd een rommelige wedstrijd waarbij het middenveld veelal werd overgeslagen en beide teams de bal zo snel mogelijk naar voren leken te schieten om te kunnen counteren. Het was dan ook SVZ dat via de linkerkant door kwam. Het was  Johnno Hingstman die van dichtbij voor 0-3 wist te zorgen.

Tien minuten voor tijd kwam WEO terug tot 1-3. Een afstandsschot werd geblokkeerd waarna het speeltuig voor de voeten van Benjamin Havik plofte. De keeper van SVZ kwam uit zijn kooi om een doelpunt te voorkomen en maakte hierbij een overtreding die de scheidsrechter met een penalty wilde bestraffen. De inzet van de aanvoerder van WEO stuiterde echter over de doellijn. De onpartijdige besloot daarop de goal zwaarder te laten tellen. WEO wist daarna niet door te drukken en een spannend slot bleef uit, want het duurde niet lang of de 1-4 lag al in het doel bij de gastheren. En ook nu was Hingstman de doelpuntenmaker.

Vlak voor tijd was het Niels Jansen die scoorde. De scheidsrechter gaf andermaal goed voordeel aan de thuisclub toen Martijn Groenhagen onderuit werd gehaald in een aanval van WEO die in de 2-4 uitmondde toen Jansen een voorzet van Havik goed aan nam om vervolgens de bal in de verre hoek te plaatsen. Met deze voor WEO slechte, maar wel terechte uitslag gingen de ploegen naar de kleedkamers toe.

SVZ deed goede zaken met de winst, aangezien achtervolger Kloosterburen punten had laten liggen. WEO mag na een vrij weekend aan de achtervolging beginnen met een uitwedstrijd in Hoogezand tegen Kwiek.

* WEO – SVZ 2-4 (0-2). Kenneth Vianen 0-1; Johannis Kakisina 0-2; Johnno Hingstman 0-3; Benjamin Havik 1-3; Johnno Hingstman 1-4; Niels Jansen 2-4.

No Replies to "WEO verliest topper van SVZ"