Oranje Nassau wipt SV Bedum uit beker

SVBedumORNassau
De meningen waren verdeeld, maar uit de foto blijkt duidelijk dat goalie Bakker de bal buiten het strafschopgebied met de arm meeneemt.

Op het kunstgras van het sportpark in Bedum is het bekerduel tussen de competitiegenoten SV Bedum en Oranje Nassau afgewerkt. De Stadjers zegevierden met 1-3. Alle goals vielen na de thee. Voor doelman Steffen Bakker van ON eindigde het duel vroegtijdig. Hem werd de rode kaart getoond nadat hij Maikel Hoorman had getorpedeerd. Scheidsrechter Köhler was na afloop de gebeten hond omdat hij de Bedumers bij een 0-0 stand een strafschop door de neus zou hebben geboord.

Beide ploegen kwamen elkaar in september in competitieverband al tegen. Tijdens dat duel werd er niet gescoord. Een winnaar verdiende die confrontatie ook niet. In de voorronde van het toernooi om de districtsbeker rekenden de Groningers met Onstwedder Boys af en wist SV Bedum derdeklasser Glimmen de baas te blijven.

Het publiek, dat ondanks de grauwe en waterkoude ambiance, in vrij grote getale naar het sportpark was gekomen, kreeg een eerste helft te zien waarin beide teams elkaar niet veel toegaven. Er waren wel wat kansen over en weer, maar de meeste opwinding ontstond in de 6e minuut.

Frank Roorda wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog binnen te houden en schoot vervolgens tegen de arm van Melle Kuipers. Scheidsrechter Köhler dacht in eerste instantie aan een corner, besloot daarna een strafschop te geven omdat hij hands had gezien, maar liet goalie Bakker uiteindelijk een doeltrap nemen nadat hij bij assistent-scheidsrechter advies had ingewonnen. Hij vertelde de fluitist dat de bal de achterlijn was gepasseerd.

De Bedumers waren verontwaardigd, maar de leidsman kwam niet op zijn beslissing terug. Dat deed hij ook niet toen sluitpost Bakker hands maakte bij een poging om een Bedumer aanval onschadelijk te maken. Ook nu kreeg hij met felle protesten te maken en andermaal gaf de fluitist niet thuis. Gertuar Derguti en Max Blaauw waren dicht bij de 0-1, maar eerstgenoemde raakte de bal niet goed en Blaauw gleed aan het speeltuig voorbij.

Na de thee kwam SV Bedum, op het steeds donkerder wordende sportpark waren de lichten inmiddels ontstoken, veel te slap uit de kleedkamers. De gastheren werden op eigen helft teruggedrongen en het wachten was op de openingstreffer van ON. Die viel in de 58e minuut. Max Blaauw mocht wel heel gemakkelijk bij zijn tegenstander Erik Kaspers wegdraaien. Het schot dat hij losliet was niet hard, maar de grabbelende Richard Gerdes kon niet voorkomen dat het speeltuig over de doellijn rolde: 0-1.

Nog geen vijf minuten later stond het 0-2. De gastheren kregen de bal maar niet weg en uiteindelijk rolde het leer voor de voeten van Frederik Specken. Zijn droge uithaal kletste via onderkant lat tegen het nylon.

Het duel leek gespeeld, omdat Oranje Nassau ook na die tweede treffer de betere kansen kreeg. SV Bedum leek tegen te scoren, maar de treffer van Nick Boelhouwer werd op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd.

En toch zou de thuisclub dichterbij komen. De doorgebroken Maikel Hoorman werd door goalie Bakker tegen het kunstgras gekwakt en kon vertrekken. Reservegoalie Maik Timmer nam plaats onder de lat, terwijl Gertuar Derguti werd opgeofferd. De toegekende strafschop werd onberispelijk door Erik Setz raak geschoten: 1-2. Veel plezier beleefden de gastheren niet aan die treffer, want niet veel later was Max Blaauw voor de tweede keer succesvol: 1-3. Aan de goal zat een aardig luchtje van buitenspel, maar ondanks het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Kylian Jousma weigerde de onpartijdige bakzeil te halen.

En zo eindigde het duel voor de Bedumers in een teleurstelling en stak trainer René Wollerich zijn ongenoegen over de fluitist na afloop niet onder stoelen of banken.

* SV Bedum – Oranje Nassau 1-3 (0-0). Max Blaauw 0-1; Frederik Specken 0-2; Erik Setz 1-2 (strafschop); Max Blaauw 1-3.

No Replies to "Oranje Nassau wipt SV Bedum uit beker"