Noordpool kan Pelikaan S. niet bijbenen

noordpoolpelikaan
Freddy de Grooth duelleert met Cesar Peters van Noordpool UFC. De teamgenoten van Peters zien een en ander van een afstandje aan.

Noordpool UFC heeft kampioenskandidaat Pelikaan S. iets meer dan een helft kunnen bijbenen. Halverwege het duel stond het slechts 1-2 voor de ploeg van trainer John de Hoop. Na de doelwisseling vloeiden de krachten snel weg bij de Uithuizers en werd het op een gegeven moment prijsschieten voor de Oostwolders. De teller bleef op acht doelpunten steken voor de roodzwarten. Scheidsrechter Roelf Doornbos uit Usquert kon een 1-8 eindstand op het formulier zetten.

Coach Willem Kluin van de Uithuizers moest vooraf flink aan het puzzelen om een representatief elftal op de been te kunnen brengen. Hij kreeg uiteindelijk elf namen op papier, al waren er dan ook enkelen bij die in de ochtenduren al een wedstrijd hadden afgewerkt. ‘Normaliter wordt het al een lastige klus om een team als Pelikaan S. te kloppen, maar nu is het helemaal een onbegonnen zaak’, sprak hij voorafgaande aan het duel.

Er zullen dit seizoen niet veel ploegen zijn die het genoegen zullen beleven om Pelikaan S. pootje te mogen lichten. het troetelkindje van voorzitter Jans Bulten, die overigens zelf voor grensrechter speelde, herbergt teveel kwaliteit om zichzelf een misstap te veroorloven. Misschien is dat ook wel het probleem waarmee ze te maken kunnen krijgen. Het gaat wekelijks zo soepeltjes dat men snel geneigd is om een wedstrijd te ontspannen te benaderen.

Tegen Noordpool UFC leek de koploper van de vierde klasse C al snel op rozen te zitten. Binnen 120 seconden deponeerde scheidsrechter Doornbos de bal op de stip toen Wasim El Baroudi ineens op het kunstgras lag. Het presentje werd door Danny Holband achter doelman Marcel Lalkens geschoten. Echt verheffend was het daarna niet wat de gasten lieten zien.

Natuurlijk waren ze de technisch betere ploeg en ging de bal gemakkelijker rond, maar echt scherp was het team van De Hoop niet. De zich dapper verwerende gastheren kregen kansen op de gelijkmaker en presteerden het zelfs om deze op het scorebord te krijgen. Spits Martijs Delker, de A-junior had al een wedstrijd in de benen, liet een heerlijk schot van zijn voet vertrekken waar doelman Jonathan Henssens alleen maar naar kon kijken: 1-1.

Met die stand leek er ook gerust te gaan worden, ware het niet dat Petrit Hoxhaj een vrije trap wel heel simpel in het doel van de Uithuizers zag verdwijnen waardoor er halverwege het duel 1-2 op het scorebord prijkte. Een onnodige tegengoal, die zijn oorsprong al op het middenveld vond waar Lars Veenstra veel te laks ingreep en Jos Klip ten koste van een overtreding de zaak moest repareren. Met wat meer fortuin had de thuisclub een tweede treffer geproduceerd, maar de prima vrije trap van Johan Kluin werd uit de bedreigde hoek getikt.

De eerste tien minuten na de pauze kon Noordpool de lijstaanvoerder nog wel bijbenen. Michel Dries bleek sneller bij de bal te kunnen dan goalie Hensens, prikte de bal in het strafschopgebied, maar vond alleen Kor-Niels Kuiper ter hoogte van de penaltystip. De verdediger van pelikaan S. wist de bal weg te werken. Daarna was het snel gedaan met de thuisclub. De fut was er uit en binnen vijf minuten moest Lalkens twee keer vissen. Uiteindelijk zouden er nog vier treffers volgen.

* Noordpool UFC – Pelikaan S. 1-8 (1-2). Danny Holband 0-1; Martijs Delker 1-1; Petrit Hoxhaj 1-2; Freddy de Grooth 1-3; Petrit Hoxhaj 1-4; Danny Holband 1-5; Petrit Hoxhaj 1-6; Danny Holband 1-7; Freddy de Grooth 1-8

No Replies to "Noordpool kan Pelikaan S. niet bijbenen"