Godlinze verpulvert zwak Helpman

godlinzehelpman

Opvallende uitslagen waren er voldoende. Daar kan de 9-2 van Godlinze in het thuisduel met Helpman zeker wel toe gerekend worden. het team van trainer Peter Ernst had het behoorlijk op zijn heupen en had in Danny de Vries de meeste trefzekere schutter van de dag. Hij scoorde drie keer.

‘Waren wij nou zo sterk, of waren zij zo zwak?’ Die vraag bleef na het laatste fluitsignaal boven het Godlinzer sportpark zweven. Oefenmeester Peter Ernst heeft er zo zijn eigen opvattingen over. ‘Ik denk dat we hoe dan ook wel gewonnen hadden, maar niet zo dik. Zij moesten hun keeper vanwege een blessure vervangen. Die bakte er niet veel van en was zeker verantwoordelijk voor vier treffers.’

Voor Godlinze was het wel prettig dat de nummer laatst van de derde klasse C  op bezoek kwam. Na twee nederlagen was men wel weer toe aan een zege en dan is een duel tegen het slotlicht natuurlijk een mooie gelegenheid om een positief resultaat neer te zetten. Toch was Godlinze wel gewaarschuwd. ‘Het lijkt heel simpel om te stellen dat je van de nummer laatst wint, maar vroeg of laat gaat zo’n ploeg ook een resultaat neerzetten. Aan ons de taak om te voorkomen dat het tegen ons zou zijn’, aldus Ernst.

Binnen een half uur was er echter al geen sprake van een wedstrijd meer. Helpman speelde bedroevend zwak en kreeg in die fase een kwartet goals om de oren. Elsin Yilmaz (2) Danny de Vries en Ferdi Görgülu waren daarvoor verantwoordelijk.

Godlinze kon daarna bijna op halve kracht verder voetballen, verslapte iets en kreeg voor de pauze nog een tegentreffer om de oren van Rolf Joling: 4-1. Verontrusten kon het de groenzwarten niet.

Na de doelwisseling kwam de doelpuntenmachine al snel weer op gang. Danny de Vries schoot nummer vijf en zes tegen het nylon en daarna was het weer de beurt aan Ferdi Görgülu om zich te laten bejubelen. Reinout Krajenbrink en Tom Wiersema volgden in zijn voetsporen. Uiteindelijk werd de eindstand op 9-2 bepaald door een treffer van Tijmen Roepel.

* Godlinze – Helpman 9-2 (4-1 ).  Elsin Yilmaz 1-0; Elsin Yilmaz 2-0; Danny de Vries 3-0; Ferdi Görgülu 4-0; Rolf Joling 4-1; Danny de Vries 5-1; Danny de Vries 6-1; Ferdi Görgülu 7-1; Reinout Krajenbrink 8-1; Tom Wiersema 9-1; Tijmen Roepel 9-2.

No Replies to "Godlinze verpulvert zwak Helpman"