Moeizame winst Farmsum op SV Woltersum

farmsumwoltersum
Woltersummer Adem Secer probeert zich tussen drie Farmsumers staande te houden. dat zijn vanaf links Roby Visser, Robert Veenhuis en Vanres Latuparissa.

Farmsum heeft op eigen veld een moeizame 3-1 overwinning geboekt op het bezoekende SV Woltersum. De gasten speelden verzorgder, maar waren in de afwerking veel te slordig. De gastheren hadden daarentegen aan een klein aantal kansen voldoende om afstand te nemen en de witzwarten op de achtste nederlaag van het seizoen te trakteren.

Farmsum zal dit seizoen geen hoofdrol in de vijfde klasse vertolken, maar daar zijn ze zich bij de club ook wel van bewust. Er wordt aan een nieuw elftal gebouwd met ruimte voor de jeugd. Het smeden van een team kost nu eenmaal tijd en gaat vaak met vallen en opstaan. Tel daarbij op dat een aantal mensen ontbrak en het moge duidelijk zijn dat er geen wonderen verwacht mochten worden.

De gasten, die het nog moeilijker hebben dan Farmsum, begonnen beter aan het treffen. Het team van trainer Simon Schuil was wat balvaster en kreeg zeker een viertal mogelijkheden om Farmsum in de problemen te brengen. De voorwaartsen weigerden echter af te drukken. Adem Secer, de man die de trekker meestal overhaalt voor Woltersum, gaf helemaal niet thuis. Hij was met van alles bezig, behalve met voetballen. Het opgewonden standje moest meer dan eens door de scheidsrechter tot de orde worden geroepen.

Farmsum kwam maar moeizaam op gang, maar toonde zich wel trefzeker. De eerste de beste mogelijkheid ging nog verloren, maar de tweede keer dat de thuisclub voor de neus van doelman Tjaard van Maar opdook was het wel meteen raak. Uit een voorzet van Robin de Vries wist Jan Bisschop het nylon te raken: 1-0.

Gek genoeg kreeg Woltersum ook na die goal de betere kansen, maar men was voorin veel te onrustig aan de bal en zocht vaak de verkeerde oplossingen. Na veertig minuten spelen kreeg Farmsum andermaal een unieke gelegenheid om de rammelende Woltersummer defensie te ontmantelen. Roby Visser liet zich die kans niet ontnemen: 2-0.

Na de doelwisseling manoeuvreerden de gasten zichzelf in een nog lastiger parket toen Johan van Loenen zijn eigen doelman met het hoofd passeerde: 3-0. Het gebrek aan scherpte voorin en het allesbehalve soepel verdedigen leek zijn tol te hebben geëist.

Toch zou Woltersum nog een keer opveren. Secer werd naar de kant gehaald ten faveure van Arjen Siegers. Terwijl de spits mismoedig langs de kant liep, zag hij nog net hoe Johan van Loenen de achterstand wist te verkleinen: 3-1.

Vanaf dat moment werd de druk op het doel van Daniël Venhuizen verhoogd. Paniekerige situaties bleven echter uit omdat Woltersum ook nu veel te gehaast tot succes wilde komen. Een pegel van Rudy Bakker ging naast en een volley van Dennis Ruben bleef eveneens zonder het gewenste resultaat.

Farmsum kreeg de ruimte om te counteren, maar leek stuk te zitten. Niet zo verwonderlijk, want het veld was zwaar. Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand en kon de thuisclub drie punten op het conto bijschrijven.

* Farmsum – SV Woltersum 3-1 (2-0). Jan Bisschop 1-0; Roby Visser 2-0; Johan van Loenen (e.d.) 3-0; Johan van Loenen 3-1.

No Replies to "Moeizame winst Farmsum op SV Woltersum"