Clinic G-voetbal bij Noordpool UFC

gvoetbal
Sportwethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond in de rol van ‘coach’ tijdens de opening van de clinic.

Het is nog niet zo lang geleden dat er in de kantine van tweedeklasser SV De Heracliden in Uithuizermeeden een bijeenkomst werd gehouden over het opzetten van een G-voetbalteam. Initiatiefnemers zijn Syb en Liessette Jongsma uit Uithuizen, al kregen ze daarbij wel wat hulp van zoon Remko. De 9-jarige houdt van voetbal en kan in het reguliere voetbal niet meekomen. ‘Wij vinden gewoon dat dit in onze regio mogelijk moet zijn. Daarom zijn we hier’, vertelde Syb Jongsma tijdens de informatiebijeenkomst. 

Woensdag was het zo ver. Toen werd op het veld van Noordpool UFC, een van de clubs die het initiatief ondersteunt, de aftrap gegeven van een clinic waarin liefhebbers kennis konden maken met het G-voetbal. De clinic telde vijftien deelnemers en werd geopend door sportwethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond. Daarna konden de deelnemers onder leiding van Syb Jongsma en Marieke Booisma aan de slag. Er werd gestart met een dribbeloefening in een vierkant, waarbij het de bedeling was dat ze zo veel mogelijk door elkaar heen zouden lopen. Op die manier werd de balvastheid geoefend.

Ook werd er afgewerkt op doel, waarbij er volop reden tot juichen was, oefenden de voetballers in de dop op passing en werden ze geoefend in het aannemen van de bal. Als laatste werd er in partijvorm gespeeld en ook dat onderdeel viel bijzonder goed in de smaak. dat kon na afloop zeker ook gezegd worden van de ranja en de pepernoten die de met rode hoofden en bezwete jeugdigen uitgedeeld kregen.

‘Het was erg mooi om te zien met hoeveel enthousiasme en plezier de kinderen aan de middag hebben deelgenomen’, vertelt Jongsma. Het moet dan ook wel raar lopen wil op het veld van Noordpool UFC niet de geboorte hebben plaatsgevonden van een mooi initiatief.

Naast SV De Heracliden, Corenos en Noordpool UFC gaan nu ook ZEC en Warffum de mogelijkheden bekijken of er een vorm van samenwerking mogelijk is.

 

No Replies to "Clinic G-voetbal bij Noordpool UFC"