Wagenborger Boys klopt VVSV ’09

wagboysvvsv09
Hielke Mulder van VVSV ’09 moet zich strekken om de bal in bezit te krijgen. Wagenborger Roy Poker zet hem daarbij onder druk. Op de foto staan verder vanaf links Alfred Venhuizen, de bijna onzichtbare aanvoerder Martijn Meijer, Jaap Bremer, Wietse Smit, Johan Lubbers en Bert Nijdam (6).

Wagenborger Boys heeft een meer dan verdiende zege geboekt op het bezoekende VVSV ’09. Het team van trainer Jaap van der Ploeg kreeg met 4-1 op de broek. Eigenlijk viel die overwinning nog te mager uit. De gastheren toonden zich namelijk ware meesters in het missen van opgelegde kansen. Een flink pak slaag bleef de gasten bespaard, maar niet het verlies van doelman  Hij werd in de tweede helft met rood van het veld gestuurd nadat hij de doorgebroken Wietse Smit tegen het gras had gekwakt.

Om de race met koploper Harkstede vol te kunnen houden, moest het elftal van trainer Erik Hiemstra zien te winnen. De gastheren leken daar serieus werk van te willen maken. In een tijdbestek van amper twintig minuten had de hele voorhoede van de Wagenborgers al moeten scoren. Het bleek echter verdraaid lastig om de bal tussen de palen door te jagen.

VVSV ’09 wankelde meerdere keren, maar bleef wonderwel overeind en wist zich enigszins onder de druk vandaan te voetballen. Sterker nog, de gasten kregen ook mogelijkheden maar waren in de afwerking minstens zo slordig als de thuisclub.

Het duurde tot de 36e minuut alvorens de ban werd gebroken op het vrieskoude Wagenborger sportpark. Een voorzet van Wim Visscher leek op niets uit te draaien, maar belandde via een omweg op het hoofd van Fokko Jan Sebens. Hij hoefde eigenlijk alleen maar tegen de bal aan lopen: 1-0. De marge zou voor de thee nog verdubbeld worden. De Boys mochten op een meter of twintig van het doel van Martijn Wieringa een vrije trap nemen. Visscher besloot het karwei op zich te nemen en krulde het leer op fraaie wijze langs de muur en in de kruising: 2-0.

Op de voorsprong was niets aan te merken. Hij was weliswaar niet met fraai voetbal tot stand gekomen, maar ook het systeem van kick en rush bleek prima te werken. Henk Steigstra kreeg namens VVSV ’09 de beste kans om te scoren. Zijn schot vloog echter via een Wagenborger been naast het doel van Arjan Levinga.

Na de doelwisseling kreeg sluitpost Wieringa on bedoeld de schijnwerpers op zich gericht toen hij de op avontuur gestuurde Wietse Smit torpedeerde en rood van arbiter Kingma kreeg voorgeschoteld. Smit besloot de penalty zelf te nemen, maar invaller-doelman Rick Meijer tikte de inzet naast de goal. Na driekwart wedstrijd was hij kansloos toen een voorzet van Ronnie Zoer door Visscher werd verzilverd: 3-0.

De wedstrijd leek gespeeld, al dacht men daar bij VVSV ’09 ietsje anders over. Gek genoeg wist men de Wagenborgers zelfs nog in verlegenheid te brengen. Jaap Tuma zag een inzet op de vuisten van Levinga uiteeh spatten en Alfred Venhuizen was ook twee keer dicht bij een treffer. Hij was overigens de enige die wel scoorde en de achterstand tot twee treffers terug wist te brengen: 3-1. Er kwamen daarna zelfs kansen op meer en andermaal was Venhuizen er dicht bij.

Aan de overzijde van het veld plukte doelman Rick Meijer een kopbal van Roy Poker uit de bedreigde hoek en zo zag hij wel meer hachelijke situaties voor zijn neus welke op kundige wijze onschadelijk werden gemaakt.

In het slot van de wedstrijd wist Poker het net wel te laten bollen en bepaalde de eindstand daarmee op 4-1. Zoals gezegd, op de overwinning viel niets af te dingen. Voetbaltechnisch gezien was het af en toe niet erg fraai, maar er werd wel strijd geleverd. Een aardige bijkomstigheid was nog dat Harkstede kostbare punten liet liggen, waardoor Wagenborger Boys op gelijke hoogte is gekomen. Wel heeft men een wedstrijd meer gespeeld.

De reserves van de Wagenborgers deden een veld verder hun stinkende best om de naderende feestavond extra cachet te geven. Zij wisten koploper Gorecht met 2-1 pootje te lichten. De doelpunten van de gastheren werden gemaakt door Diederik Mittendorp en Bert Bos. Het betekende de eerste competitiezege voor de roodwitten.

* Wagenborger Boys – VVSV ’09 4-1 (2-0). Fokko Jan Sebens 1-0; Wim Visscher 2-0; Wim Visscher 3-0; Alfred Venhuizen 3-1; Roy Poker 4-1.

No Replies to "Wagenborger Boys klopt VVSV '09"