DRC Phoenix wint met duidelijke cijfers

Na de uitstekende prestatie van een week eerder waarbij koploper Drachten werd verslagen. stond voor de mannen van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl de wedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst op het programma. Rugbyclub de Wrotters uit Gorredijk zou geen al te lastig obstakel moeten zijn. Dat bleek, want nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 62-5 eindstand genoteerd.

.Beide ploegen bleken elkaar goed te kennen want lange tijd bleef het spel op en neer golven. Toch was het Phoenix dat op beslissende momenten toesloeg. Twee snel opeenvolgende tries van Lex Ronde en Rolf Oosterhuis gaven de thuisploeg een mooie voorsprong. De Wrotters liet het hier niet bij zitten en probeerde Phoenix onder druk te zetten. De thuisploeg wist in de tegenaanval echter genadeloos toe te slaan.

Toen de rust was aangebroken stond er al een riante voorsprong op het scorebord van maar liefst vijf tries tegen nul. Phoenix bracht in de rust een aantal frisse krachten waardoor de Wrotters maar moeizaam de verdediging gesloten kon houden. Uiteindelijk werd de ban compleet gebroken met nog vijf tries. Lex Ronde bracht zijn totaal op zes tries en Jesse Oosten, Lennart Boerma en Patrick Trakzel scoorden ieder één try.

Tegen het einde van de wedstrijd wisten de Wrotters toch nog de eer te redden door een keurige try te scoren. Met een 62-5 eindstand zochten beide teams de warme douches op.

No Replies to "DRC Phoenix wint met duidelijke cijfers"