Stedum gaat hard onderuit bij SIOS

Vijfdeklasser Stedum is opnieuw hard onderuit gegaan in de competitie. In Sauwerd gingen de mannen van Leendert Nieborg met maar liefst 5-0 ten onder tegen thuisclub SIOS. Doordat de geelzwarten uit de laatste vier wedstrijden maar drie punten hebben behaald, staan de Stedumers nu op de vijfde plaats van de ranglijst. De klinkende 5-0 overwinning betekende de vierde wedstrijd op rij die met winst werd afgesloten. Hierdoor sluiten de Sauwerders aan bij de top drie en doet weer helemaal mee in 5E.

Stedum kon voor het duel met de Sauwerders nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Harmen Pestman, Tim de Jonge en Wesley de Waal. Nadat ook topscorer Jacco Santing de warming-up moest staken had Stedum maar één wissel op de bank. Iets was uiteraard beschamend is voor een eerste elftal.

SIOS begon zoals verwacht met veel strijd en won bijna alle duels. Stedum toonde ook strijd, maar was in de passing zeer slordig waardoor SIOS steeds weer kans kreeg om aan te vallen. Stedum-goalie Dirk Pijl liet met enkele goede reddingen zien dat hij het keepen zeker nog niet verleerd is, maar moest na een te korte terugspeelbal van Jan Spijk toch de 1-0 incasseren. Doordat Stedum bijna geen kansen wist te creëren en het oppermachtige SIOS de vele kansen niet wist te benutten, gingen de Stedumers met een 1-0 achterstand de rust in.

In de rust vielen enkele harde woorden. Dit hadden de spelers van Stedum blijkbaar nodig, want na de doelwisseling was Stedum de eerste twintig minuten heer en meester. De gasten lieten de bal in de snel tempo rondgaan en drongen SIOS steeds verder terug. Stedum kreeg ook enkele kansen, maar wist de gelijkmaker niet te maken. De defensie van SIOS en doelman doelman Reinder de Haan stonden waren op hun hoede.

Na een klein uur spelen namen de gastheren het heft weer in handen. SIOS kwam na een snelle counter op 2-0. Invaller Jacob de Haan verdubbe;de de marge. Coach Nieborg greep hierna in en liet Stedum één op één spelen om wat te forceren. Dat pakte niet goed uit. Na geklungel van De Jonge kwamen de Sauwerders al snel op 3-0 door opnieuw Harmen Wienke. Het kwartet werd vol geschoten door Stefan Bultena. Hij mocht alleen op keeper Pijl af gaan en bekroonde zijn goede spel met de 4-0. Kort voor tijd maakte ‘Succes Is Ons Streven’ ook nog de 5-0 en andermaal was Bultena de scherprechter.

De zege was in alle opzichten verdiend omdat SIOS vooral in het eerste bedrijf heer en meester was. Stedum mocht van geluk spreken dat het in de rust nog in de wedstrijd zat en vergat in de fase dat men het spel wel maakte te scoren. Na de 2-0 leken de meeste Stedumers geknakt en zag het SIOS verder uitlopen.

Na een goede start in de competitie lijkt de winterstop net wat te laat te komen voor de Stedumers. Doordat de concurenten ook wekelijks punten verspelen staat Stedum nog maar vier punten achter op de koploper Harkstede. Zaterdag speelt men de laatste wedstrijd voor de winterstop in Schildwolde tegen SGV. Deze zeer belangrijke wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van arbiter G. Kloppenburg.

Trainer Erwin Molog kon, in tegenstelling tot zijn collega, tevreden zijn. Hij heeft de zaak aardig op de rails in Sauwerd en zal ook volgend seizoen aan SIOS verbonden zijn. Zijn ploeg gaat zaterdag op bezoek bij koploper Harkstede.

* SIOS – Stedum 5-0 (1-0). Harmen Wienke 1-0; Jacob de Haan 2-0; Harmen Wienke 3-0; Stefan Bultena 4-0; Stefan Bultena 5-0

No Replies to "Stedum gaat hard onderuit bij SIOS"