WEO wint derby van Farmsum

Voor WEO en Farmsum stond zondag de enige derby in de vijfde klasse D op het programma. WEO verloor de twee laatste wedstrijden en was gebrand op eerherstel. Daarnaast willen de Woldendorpers graag een rol spelen in de verdeling van de prijzen en dus moest er een overwinning komen. Farmsum begon de competitie goed, maar wist na begin  oktober alleen maar van Woltersum te winnen. De overige duels werden verloren. Ook het team van trainer Douwe Maat kon dus wel een zege gebruiken.

De eerste kans van de wedstrijd was na een kwartier spelen voor WEO. Het was Teun Westerhuis die de bal op vijf meter van het doel langs de verkeerde kant van de paal werkte. Tien minuten later kreeg de thuisclub opnieuw een kans om de score te openen.  Een prachtige steekpass van Jeroen ten Have belandde bij de op het randje van buitenspel staande Daniël Boekee die het leer voor het doel langs schoot.

In de 30e minuut was er een groot moment van sportiviteit toen Farmsum-aanvoerder Dennis Boerema alleen op keeper Mickeal Bos af ging. Toen hij hoorde dat Martijn Groenhagen van WEO met een hoofdblessure aan de andere kant van het veld op de grond lag, schoot hij de bal tot ieders verbazing over de zijlijn. In de laatste vijf minuten van de eerste helft volgden er nog wel twee grote kansen voor de gasten. Het was eerst Benjamin Havik die een inzet van de lijn haalde en even later kopte een Farmsumer op de lat. Het was een wonder dat er met een 0-0 stand werd gerust.

In de tweede helft duurde het niet lang alvorens er werd gescoord. De assist kwam van Wouter Slager en werd afgerond door Jeroen ten Have. Voor hem was het na dit moment einde wedstrijd. Zijn vervanger Erik Woldendorp had niet lang nodig om zijn invalbeurt glans te geven. Met zijn tweede balbehandeling wist hij een rebound binnen te werken en de 2-0 te laten noteren.

Het duurde tot de 65e minuut alvorens WEO de voorsprong verder wist uit te breiden. Het was voorstopper Patrick van der Mijle die van ruime afstand met buitenkant rechts uithaalde. Farmsumer goalie Daniël Venhuizen dacht dat de bal naast zou gaan. Daar lag de bal uiteindelijk ook, maar het speeltuig was echter door een gat in het net via de binnenkant van het doel gevlogen en dus werd het doelpunt toegekend: 3-0.

Een kwartier voor tijd was het tijd voor het debuut van A-junior Ties de Boer. Hij had zelfs de mogelijkheid om op aangeven van Niels Jansen te scoren, maar werkte  de bal naast. Met nog tien minuten te gaan kwam ook Farmsum tot scoren. Een lange bal ging over de verdediging heen en de uitkomende Mickeal Bos was te laat waardoor Robin de Vries de bal in het lege doel kon schuiven.

Het duurde geen minuut of WEO had de voorsprong van drie doelpunten weer te pakken. Daniël Boekee plaatste een vrije trap keurig op het hoofd van Niels Jansen die de keeper kansloos liet: 4-1.

Zondag wacht voor WEO de laatste uitwedstrijd voor de winterstop als men op bezoek gaat bij Warffum. De Farmsumers krijgen een behoorlijke kluif voor de kiezen. Koploper SVZ komt namelijk naar het Tuikwerder sportpark.

* WEO – Farmsum 4-1 (0-0). Jeroen ten Have 1-0; Erik Woldendorp 2-0; Patrick van der Mijle 3-0; Robin de Vries 3-1; Niels Jansen 4-1

No Replies to "WEO wint derby van Farmsum"