Godlinze boekt remise tegen SC Stadspark

godlinzestadspark
Godlinzer Elsin Yilmaz probeert het uitgestoken been van Wouter van Dijk (5) en de op de grond liggende Pieter Jan Leemhuis te ontwijken.

Godlinze heeft aan het treffen met koploper SC Stadspark een punt overgehouden. Op het veld van de groenzwarten hoefde de man aan het scorebord niet in actie te komen. Met het doelpuntloze gelijkspel kregen beide ploegen dat waar ze recht op hadden. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang en ontbrandde alleen een korte periode in de tweede helft. Daarin ontstonden ook de beste kansen, maar ontbrak de scherpte.

De lijstaanvoerder uit Groningen zou, gezien de stand op de ranglijst, geen al te grote moeilijkheden moeten hebben met het op de tiende plaats bivakkerende Godlinze. De realiteit was echter anders. Gedurende de hele eerste helft was er van enig krachtsverschil nauwelijks sprake. Ook niet van goed voetbal trouwens, want daarvoor ging er binnen de lijnen teveel mis.

Het was opvallend hoe vaak een pass over slechts enkele meters op een plek terecht kwam waar hij helemaal niet moest zijn. Vooral de gasten hadden daar last van, maar weten dat aan de ondergrond. ‘Wij zijn kunstgras gewend. Die boerenklei is niks voor ons’, sprak een toeschouwer. Het eerste kansje, als je die al zo kunt noemen, was voor de gasten. Uit een corner van Rutger Bierling mikte Gerard Hut het leer over de deklat.

Godlinze moest het gevaar voor de thee voornamelijk uit dode spelsituaties zien te scheppen. Het waren vooral de vrije trappen van Omer Tekinbas die voor onrust zorgden bij goalie René Boelen. De sluitpost nam, met de laagstaande zon recht in zijn gezicht, geen enkel risico en bokste de inzetten weg. Een derde poging van Tekinbas leek nog in een goed resultaat omgezet te kunnen worden, maar de rebound van Reinout Krajenbrink verdween naast.

SC Stadspark speelde erg slordig. De eindpass kwam vaak niet aan en de onvrede over het onvermogen om de bal in de voet van een medespeler te plaatsen groeide alleen maar. Daar moest in de rust flink aan gesleuteld worden om in het tweede bedrijf zicht op een goed resultaat te krijgen. Het dient te worden gezegd, de poppetjes stonden na de thee wat beter, maar Godlinze kwam agressiever uit de kleedkamers.

De druk op de defensie van de Stadjers werd opgeschroefd, al leidde dat zelden tot echt gevaarlijke situaties voor de neus van Boelen. Godlinze heeft kwaliteit genoeg in huis om een behoorlijke pot voetbal op de mat te leggen, maar wist ook niet te overtuigen. Sterker nog, in het laatste kwart van de wedstrijd ontsnapte het team van coach Peter Ernst een paar keer nadrukkelijk. Het was aan de goed keepende Robbin kuipers te danken dat de gastheren overeind bleven. Schoten van invaller Sieger Kuik en Maarten van der Wal spatten op zijn lichaam uiteen en als de sluitpost al een keer niet handelend kon optreden, werd het speeltuig veel te nonchalant op doel geschoten.

De coach van de gasten kon wel leven met het gelijkspel, zijn collega was minder tevreden over de remise en was van mening dat Godlinze meer had moeten krijgen. EemsmondSport sprak na afloop van het duel met beide coaches.

* Godlinze – SC Stadspark 0-0

No Replies to "Godlinze boekt remise tegen SC Stadspark"