Dames Memesa weten weer te winnen

Nadat de dames van Memesa de afgelopen maand slechts één keer tot winst wisten te komen, werd de eerste wedstrijd in december goed opgepakt met een overwinning op Oryx uit Groningen dat op de tiende plaats bivakkeerde. Een overwinning was noodzakelijk om na een goede start van de competitie niet de blik op de onderste plaatsen te moeten richten.

In de eerste twee sets zag het er naar uit dat Memesa wederom een nederlaag moest incasseren. Weliswaar met heel veel drive, maar te gespannen werd aan de wedstrijd begonnen. Resultaat was een te hoog foutenpercentage waardoor de dames uit Appingedam steeds achter de feiten aanliepen tegen een tegenstander die veel verdedigde en zelf weinig fouten maakte.

Oryx was niet echt in staat om zelf iets af te dwingen maar het werd ze te gemakkelijk gemaakt door de fouten die Memesa zich veroorloofde. Na een 2-0 achterstand in sets (25-17 en 25-20) moest het anders om alsnog tot succes te komen.

Door de coaching werd vooral gehamerd op degelijkheid. ‘Terug naar de basis. Proberen op techniek met rust en met meer geplaatste aanvallen zonder daarbij fouten te maken de tegenstander het lastiger te maken’, luidde de boodschap.

Met deze tactiek werd de tegenstander meer gedwongen het spel zelf te maken. De tactiek werkte. Zonder zelf tot afdwing-volleybal te komen maar met meer geplaatste aanvallen en minder fouten wisten de Memesa-dames aan de goede kant van de score te blijven (19-25).

In een gelijkopgaande strijd in de vierde set waarin Memesa toch weer meer fouten ging maken,  leken de Damsters toch aan het kortste eind te gaan trekken. Met een 24-20 achterstand kwam Margot Bisschop aan serve in de wetenschap dat er vier punten op rij niet fout geserveerd mocht worden. Het lukte drie keer op rij om met druk te serveren zonder daarbij een fout te produceren.

Oryx vluchtte in een time-out om zo ook het ritme te breken. Na de time-out wist Bisschop echter nog twee keer in de serve tot scoren te komen en stond er een 24-25 voorsprong op het bord. Oryx wist daarna nog wel de serve weer terug te halen en dus op 25-25 te komen. Het vertrouwen en de wilskracht aan de kant van Memesa was echter zo groot dat uiteindelijk 25-27 op het scorebord kwam te staan en de vijfde set de beslissing moest brengen.

In alle voorgaande vijfsetters wist Memesa de wedstrijd uiteindelijk niet in winst om te zetten en dus was er vooral de wil om deze wedstrijd te bewijzen dat er groei in het team zit en ook vijfsetters gewonnen kunnen worden. Aldus geschiedde. Met 10-15 was Memesa de betere in de laatste set en werd dus weer eens een overwinning binnengesleept. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Sudosa Desto dat een plaats lager op de ranglijst staat.

No Replies to "Dames Memesa weten weer te winnen"