Middelstum klopt buurman Noordpool UFC

noordpoolmiddelstum
Middelstummer Thijs Hoeksema in duel met Arnoud de Graaf van Noordpool. Michel Dries (8) houdt een oogje in het zeil en op de achtergrond kijkt Luke Oosterhuis toe.

Middelstum heeft de uitwedstrijd tegen Noordpool UFC met 1-2 weten te winnen. Echt gemakkelijk ging het niet voor de gasten, die het in de slotfase tegen tien man moesten opnemen. Uithuizer Cesar Peters werd namelijk met rood van het veld gestuurd nadat hij zich verbaal op de scheidsrechter van dienst had afgereageerd.

Na twee fikse nederlagen werd het voor Noordpool UFC wel weer eens tijd voor een succesje. Het zou natuurlijk leuk zijn voor het team van trainer Willem Kluin als dit in de thuiswedstrijd tegen Middelstum bewerkstelligd zou kunnen worden.

Zonder slag of stoot zou dit niet gebeuren, want de elf van Jan Jaap Zijlstra had eveneens alle belang bij een overwinning om in ieder geval boven in de subtop mee te blijven doen. Na een half uur spelen waren het de gastheren die de leiding wisten te nemen. Een vrije trap kwam bij de tweede paal terecht, waarna het leer door Richard Haan tegen het nylon werd gemikt:  1-0.

Tot aan dat moment was er van echt krachtsverschil geen sprake. Middelstum had meer van het spel, maar werd min of meer door de gastheren in die rol gedwongen. De geelzwarten wachtten geduldig af en bleven loeren op de kansjes die ongetwijfeld zouden komen.

De goal viel echter aan de andere kant. Michel Dries ging op het middenveld in de fout, leverde het speeltuig in en stond daarmee aan de basis van de gelijkmaker. Op aangeven van Joris Visser mocht Ivan Milkovic de 1-1 laten aantekenen.

Na de doelwisseling kwam Noordpool UFC met een andere doelman opdraven. Veldspeler Luke Oosterhuis verving de geblesseerd geraakte Edwin Dijkstra. Na een dik uur spelen probeerde Noordpool een aanval op te zetten. Een diepe bal van Johan Kluin op Jega Uruthirasingam was net te kort, werd onderschept en meteen de andere kant op getransporteerd. Siebrand Dijkema lepelde de knikker over verdediger Jos Klip en stuurde Milkovic op avontuur. Hoewel de spits het leer allesbehalve goed wist te raken, frommelde hij het leer wel achter Oosterhuis: 1-2.

Het werd daarna alleen maar moeilijker voor Noordpool, dat in de 80e minuut Cesar Peters verloor. Hij kon zich verbaal niet inhouden en werd met rood van het veld gestuurd. Zijn coach noemde het ‘een domme rode kaart.’

Ondanks de numerieke minderheid weigerde de thuisclub zich bij de feiten neer te leggen. Marco Oost, Matthijs Delker en Michel Dries probeerden tot succes te komen, maar het laatste zetje ontbrak en dus bleef het bij de nipte zege voor Middelstum.

‘Als je nagaat dat we zelfs met tien man nog kansen kregen, had het ook zomaar gelijk kunnen eindigen. Het is echter jammer dat we twee cruciale fouten maken waardoor zij twee keer scoren. Iets wat we zelf hebben nagelaten’, sprak Willem Kluin na afloop.

Zijn collega Jan Jaap Zijlstra vindt de overwinning terecht. ‘We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar hebben verzuimd de derde goal te maken. Anders was het al eerder beslist geweest.’

* Noordpool UFC – Middelstum 1-2 (1-1). Richard Haan 1-0; Ivan Milkovic 1-1; Ivan Milkovic 1-2

No Replies to "Middelstum klopt buurman Noordpool UFC"