Dapper Poolster geklopt door Pelikaan S.

pelikaanspoolster
Poolster-speler Tom Dijkman probeert Fouad Farouni bij de bal weg te houden.

Poolster heeft de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Pelikaan S. met 4-1 verloren. Het is voor een trainer nooit leuk om te verliezen, maar de Oostwolders voetballen op een ander niveau dan de doorsnee vierdeklasser. Het is tot nu toe alleen Mamio gelukt om het team van trainer John de Hoop een nederlaag toe te dienen. En toch hadden ook de geelzwarten de gastheren pijn kunnen doen.

Poolster doet het prima dit seizoen en kon eigenlijk zonder enige druk aan de aftrap van de uitwedstrijd verschijnen. Die druk zal Pelikaan S. veel meer hebben gevoeld. De ploeg moet namelijk presteren, heeft een arsenaal spelers ter beschikking waar menig club jaloers op is en wordt geacht kampioen te worden.

De Spijksters moesten het zonder coach Jeroen de Munck stellen. Hij had verplichtingen elders. Zijn taken werden overgenomen door het duo Bennie Stam en jan Brontsema. Poolster was het eerste kwart van de wedstrijd zeker niet minder dan de gastheren. Toch kwam het team van De Hoop na 24 minuten wel aan de leiding. Een vrije trap van Handrit Hoxhaj spatte via de knuisten van doelman Marcel Werkman op de paal uiteen. In de rebound was het echter Joni Assouline die de bal alsnog in het doel wist te schuiven: 1-0.

De gasten lieten zich daarna geenszins wegspelen en kregen ook kansen, waarbij met name Dennis van Dijk en Danny Wiersum het de verdediging van Pelikaan S. lastig wisten te maken. De gelijkmaker die een minuut voor het verstrijken van de eerste helft genoteerd kon worden, was zondermeer terecht. De defensie van de koploper dacht iets te licht over het uitverdedigen na een doeltrap. De laatste man werd door Dennis van Dijk opgejaagd, verloor het balbezit en had vervolgens het nakijken toen Van Dijk zijn teammaatje Wiersum in stat stelde om voor 1-1 te zorgen.

Waar de bank van Poolster geen enkele reden tot ontevredenheid hadden, was De Hoop allesbehalve content met de verrichtingen van zijn team. Hij liet dat tijdens de thee duidelijk merken. De boodschap werd kennelijk begrepen, want twee minuten na de doelwisseling wist Wasim el Baroudi voor 2-1 te zorgen.

Ook nu liet Poolster zich niet gek maken. De geelzwarten bleven naar mogelijkheden zoeken om het Pelikaan S. zo moeilijk mogelijk te maken. Met wat meer fortuin hadden ze zelfs de gelijkmaker gescoord. Knullig balverlies van Pelikaan S. leidde tot een strakke voorzet van Wiersum die op een haar na door Dennis van Dijk werd gemist. Vriend en vijand waren het over eens dat dit de gelijkmaker had moeten zijn.

Uiteindelijk wisten de roodzwarten de winst definitief naar zich toe te trekken. Freddy de Groot trof in de 81e minuut de roos uit een vrije trap, maar zag zijn goal afgekeurd worden omdat de scheidsrechter van dienst nog niet had gefloten. Vervolgens nam Danny Holband de spelhervatting voor zijn rekening en tekende voor 3-1. Uiteindelijk bepaalde Rafael Bianco in de 89e minuut de eindstand op 4-1.

Dankzij de overwinning is Pelikaan S. nu in het bezit van een periodetitel en dat was volgens De Hoop de eerste doelstelling. ‘Natuurlijk denkt iedereen dat we zomaar even kampioen worden, maar zo simpel gaat dat niet. Mamio heeft laten zien dat wij ook kwetsbaar kunnen zijn en Poolster had dat goed opgepakt. Ze hebben zich niet verstopt. Op basis van de tweede helft is de zege wel terecht. Voor rust hebben we veel te gemakzuchtig gespeeld. Poolster was toen zeker gelijkwaardig. We mochten van geluk spreken dat ze vergaten om de 2-2 te maken, anders was het voor ons misschien nog lastig geworden.’

‘We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht en kunnen wel stellen dat we het Pelikaan S. erg moeilijk hebben gemaakt. Het is jammer dat Van Dijk die opgelegde kans mist, anders had ik het nog moeten zien. Desondanks draaien we tot nu toe een goed seizoen. We staan hoger dan we vooraf hadden durven hopen. Poolster heeft alle reden om de winterstop met een goed gevoel in te gaan’, zegt Stam.

* Pelikaan S. – Poolster 4-1 (1-1). Joni Assouline 1-0; Danny Wiersum 1-1; Wasim el Baroudi 2-1; Danny Holband 3-1; Rafael Bianco 4-1

No Replies to "Dapper Poolster geklopt door Pelikaan S."