De Pelikanen neemt punt mee uit Grijpskerk

Voor het eerst sinds 1 november heeft De Pelikanen weer een puntje aan het schamele totaal kunnen toevoegen. De twee weken geleden gestaakte wedstrijd, de scheidsrechter werd ziek, werd zaterdagmiddag hervat met een 1-0 stand in het voordeel van Grijpskerk. De Pelikanen verdiende het punt ten volle. Er werd bij vlagen goed gespeeld en met volle overtuiging gestreden. Het doelpunt kwam van de 18-jarige Ronald Hund.

Bij De Pelikanen probeerde doelman en captain Rody Bos het in de warming-up, maar zijn liesblessure bleek onvoldoende genezen om te kunnen beginnen. Daardoor startte A-junior Olaf Hund opnieuw in de basis en hij deed het prima. Vincent Benesia, het andere twijfelgeval, kon na een uitgebreide warming-up wel beginnen en daardoor begon  A-junior Matthijs Loer op de bank, waar hij gezelschap had van Leon Bouma. Beiden hoefden niet in actie te komen.

Stefan Jonker ontbrak in vergelijking met het duel tegen Appingedam. Daniel Srowig keerde terug in de ploeg. Het basiselftal was gemiddeld precies 21 jaar jong. Grijpskerk trad met bijna hetzelfde elftal aan als op 6 december. Alleen Danny Khoenkhoen verving Loonstra.

De harde wind stond niet in de lengterichting, maar ook niet geheel dwars over het veld. De 31-jarige aanvoerder René Tillema won de toss van zijn negen jaar jongere collega Jeffrey de Vries en koos Aeolus als bondgenoot. De mannen van trainer Henk Buikema, volgend seizoen coach van SC Loppersum, namen meteen het initiatief en forceerden in de eerste minuten een aantal hoekschoppen. Kansen leverden de corners niet op. In de 11e minuut verlengde Srowig onbedoeld een lange bal van achteruit, waardoor topscorer Tije van der Hoek met de bal aan de voet richting Olaf Kiewiet kon stormen. Kiewiet redde voortreffelijk.

Meer kansen zou Grijpskerk ook niet krijgen, mede omdat Kiewiet vaak attent zijn doel uitkwam en rustig en zeker opereerde. Onder het oog van de nieuwe oefenmeester Remy van der Wal knokte De Pelikanen zich in de wedstrijd en vanaf de kans voor Grijpskerk waren de Damsters de bovenliggende partij.

Danny Kremer moest weer flink wat aanslagen ondergaan waar arbiter Kornhorn daadkrachtiger tegen had kunnen optreden. Alleen Van der Hoek kreeg een gele prent voorgehouden. In de 18e minuut was er een gevaarlijke vrije trap van Jeffrey de Vries, die net niet door een Pelikaan kon worden verzilverd. Na 26 minuten viel de enige treffer van de middag. Ruben Kuiper stuurde Vincent Benesia weg en via hem kwam de bal voor de schietgrage onderdanen van Ronald Hund, die rustig de vrije hoek vond en doelman ’t Hoen kansloos liet: 1-1.

Een pass van Daan van Dortmont was net een paar centimeter te ver anders had Hund snel na zijn treffer opnieuw kunnen scoren. Diezelfde van Dortmont schoot na 36 minuten net naast en even later kreeg Vincent Benesia nog een kans na een prachtige actie van Danny Kremer. Doelpunten vielen er niet meer en daarmee was de ploeg van trainer Kees Bouma een stuk tevredener dan de thuisclub.  Zijn collega Buikema was behoorlijk ontstemd.

Twee prima wedstrijden vlak voor de kerst moeten de Peli’s voldoende vertrouwen geven om in 2015 de achterstand op een veilige plek ongedaan te maken. Bouma: ‘Hopelijk herstellen er wat geblesseerden, zodat de concurrentie weer wat toeneemt in de selectie.’

Op 10 januari komt De Pelikanen weer in actie. Er wordt dan geoefend tegen Groen Geel, de koploper van de tweede klasse die in mei De Pelikanen in de nacompetitie van promotie afhield. Op 24 januari gaat het weer om de knikkers als er een bezoek bij SC Stadspark staat gepland.

No Replies to "De Pelikanen neemt punt mee uit Grijpskerk"