ACV wint Scheemder zaaltoernooi

acvassen
De Assenaren kwamen, zagen en overwonnen in de Eextahal in Scheemda.

In de Eextahal in Scheemda is zaterdag de finaledag gehouden van het nieuwjaarstoernooi. De elfde editie van dit evenement werd gewonnen door hoofdklasser ACV uit Assen. De Drenten klopten vijfdeklasser SGV uit Schildwolde met 2-0.

Tijdens de finaledag waren er nog twee poules van vier ploegen overgebleven waaruit de uiteindelijke finalisten tevoorschijn moesten komen. Een redelijk gevulde sporthal genoot met volle teugen van het gebodene. Nadat de kruitdampen van de poulewedstrijden waren opgetrokken, was in ieder geval duidelijk dat titelverdediger Omlandia de troostfinale zou moeten spelen. Op zich geen schande, want met hoofdklasser ACV uit Assen was er uiteraard een ploeg binnen de poorten van de sporthal gehaald die op voorhand werd geacht hoge ogen te gooien. In Poule J eindigden de Ten Boersters als tweede achter winnaar SGV en ACV eiste in de andere poule de eerste plaats op en liet ZNC achter zich. Dat had evenveel punten als MOVV, maar wel een beter doelsaldo.

Om de hoofdprijs in zicht te houden moest Omlandia in de kruisfinale ACV opzij zien te zetten. De Ten Boersters, die het toernooi in 2011 ook wisten te winnen, hadden echter niets in de melk te brokkelen tegen de Assenaren die eenvoudig wonnen. Edu de Jonge Rosa opende de score, zijn teamgenoten Denyal Dzemidzic en Robert Takens zorgden voor een 3-0 tussenstand. Jeroen Haan verkleinde de marge tot 3-1, maar meer dan een speldenprik was het niet. Denyal Dzemidzic knalde zijn negende treffer tegen de touwen en bepaalde de eindstand op 4-1. De ACV-er had nu evenveel goals als Haan en dus konden beiden nog aanspraak maken op de titel van topscorer.

De deur naar de grote wisselbokaal was voor Omlandia in elk geval definitief dichtgegooid. Het duel tussen ZNC en SGV was een stuk spannender en eindigde dan ook niet geheel onlogisch in 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en die namen de Schildwolders beter en dus kreeg de organisatie een finale voorgeschoteld die normaliter een peulenschil voor ACV zou moeten zijn.

In de strijd om de derde en vierde plaats kwam Omlandia tot een 2-1 zege tegen ZNC en daarmee was een ‘podiumplek’ in ieder geval veilig gesteld. Klaas Swiersma opende het bal, waarna Jordy Brust voor de gelijkmaker tekende. Tim Faber schoot uiteindelijk de winnende voor de Ten Boersters binnen. Het publiek maakte zich daarna op voor de finale. Beide ploegen hadden elkaar al eerder in het toernooi ontmoet en toen werd het slechts 2-1 voor de Drenten, dus kon ACV op flinke tegenstand van SGV rekenen.

De Drenten hadden het dan ook niet gemakkelijk tegen de vijfdeklasser, die uiteindelijk wel moest buigen. Jelle Wagenaar brak de score open namens ACV en Edu de Jonge Rosa verdubbelde de marge. Het was de Drenten om het even dat het slechts 2-0 werd. Ze hadden wat ze wilden en dat was de toernooiwinst.

Een schrale troost was er voor SGV-doelman Vincent Dijk. Hij werd tot beste keeper van het toernooi uitgeroepen. Zijn team kreeg de titel ‘sportiefste ploeg’ opgeplakt en Jordy Brust van ZNC was met veertien doelpunten de meest trefzekere speler. Namens de organisatie sprak Richard Drent later van een geslaagd toernooi.

Uitslagen finalepoules

Poule I
WVV (zat)  - MOVV     0 - 4
ACV     - ZNC     1 - 0
ACV     - WVV (zat)  1 - 0
ZNC     - MOVV     1 - 1
MOVV     - ACV     0 - 2
WVV     - ZNC     0 - 5

Poule J
Omlandia   - Rolder Boys 2 - 1
SGV     - Muntendam  0 - 0
SGV     - Omlandia   1 - 1
Muntendam  - Rolder Boys 1 - 1
Rolder Boys - SGV     2 - 4
Omlandia   - Muntendam  2 - 2

Finales
ACV     - Omlandia   4 - 1
ZNC     - SGV     1 - 1
SGV wint na strafschoppen

3e en 4e plaats
Omlandia   - ZNC     2 - 1
SGV     - ACV     0 - 2

Eindstand
1. ACV; 2. SGV; 3. Omlandia; 4. ZNC

No Replies to "ACV wint Scheemder zaaltoernooi"