Sportpenning voor GAV Unitas

Sportvereniging GAV Unitas uit Usquert heeft zondagmiddag uit handen van sportwethouder Harald Bouman de Sportpenning 2014 van de gemeente Eemsmond ontvangen.

De club maakte zich middels een open dag op voor een volleybaltoernooi en de aftrap van het jubileumjaar. Unitas bestaat in oktober namelijk negentig jaar.

Bij GAV Unitas begonnen ze dit weekend met het  jaarlijkse mix volleybaltoernooi. Alle volleyballende jeugd-, dames-, heren- en recreanten mochten hier aan meedoen. Er werd met vier teams volop sportieve strijd geleverd tijdens de verschillende wedstrijden. Het jubileumjaar werd verrassend gestart toen voorzitter Gieny Gangl uit handen van wethouder Bouman de Sportpenning 2014 kreeg uitgereikt. Secretaris Baukje Lambers kreeg van Jan Bosman een bos bloemen. Gangl: ‘Het bestuur is ontzettend trots op deze penning. Het is een geweldige waardering voor het vele werk dat wij verrichten.’ Bouman vertelde het geweldig te vinden om te zien met wat voor een enthousiasme Unitas zich inzet om zowel jongeren als ouderen in beweging te krijgen.

De preses somde op wat er de afgelopen jaren allemaal was gepresteerd. Verschillende hoogtepunten passeerden daarbij de revue. Zoals het starten van Freerunning en SeniorGym, het eerste beweegdiploma van Nederland dat door GAV Unitas was uitgereikt, het organiseren van de halve finale NK turnen in sporthal De Mencke in Uithuizen, ontbijten met turnheld Epke Zonderland en het kampioenschap van de heren volleyballers. Gangl: ‘We zijn ontzettend trots dat we in december ons tweehonderdste lid mochten verwelkomen. Als vereniging zijn we eveneens heel erg blij dat we vanaf september weer in onze eigen vertrouwde sporthal in Usquert konden gaan sporten.’  Omdat Unitas op 1 oktober negentig jaar bestaat, keek het bestuur door middel van een Powerpoint-presentatie terug op negentig jaar GAV Unitas, waarbij foto’s van vroeger en nu werden getoond.

Het jubileumfeest wordt op zaterdag 3 oktober gevierd. Hoe het feest eruit komt te zien weet men nog niet maar het moet een feest voor en door Unitas-leden worden. Vanaf nu wordt er iedere week afgeteld naar week veertig waarin het jubileum zal plaatsvinden.

De sportpenning wordt uitgereikt aan personen of verenigingen in de gemeente Eemsmond die zich inzetten voor de sport of een bijzondere prestatie hebben geleverd. De Usquerder club biedt volgens de motivatie breedtesport aan voor alle leeftijdsgroepen, inclusief peuters en 80-plussers. Het gaat daarbij om gymnastiek, volleybal, zumba en free running, een loopdiscipline waarbij deelnemers proberen hindernissen te overwinnen.

No Replies to "Sportpenning voor GAV Unitas"