Stormachtig begin van Eurocup Delfzijl

eurocup001
De in het blauw gestoken PSV-ers zetten PEC Zwolle met 1-6 aan de kant.

Bas van den Eynden van KV Mechelen scoorde tegen het Deense Hobro IK het 50oe doelpunt uit de nog maar korte geschiedenis van Eurocup Delfzijl. Het was een van de memorabele momenten tijdens de eerste dag van het toernooi dat weer veel bezoekers naar de Brede School Noord bracht. In het onderkomen, dat voor de gelegenheid in het Groningen Seaports Stadion is omgedoopt, was al vrij snel duidelijk dat er zondag een nieuwe winnaar gehuldigd zal worden. Het Regioteam kon namelijk geen rol van betekenis spelen.

De regionale talenten speelden hun eerste wedstrijd tegen AZ Alkmaar en waren duidelijk een maatje te klein voor de ploeg uit de Zaanstreek die met 2-5 wist te winnen. Daarna was het de beurt aan de junioren van KFC Uerdingen 05 en Bohemians Praag. De Tsjechen lieten geen spaan hel van de jeugdige Duitsers: 1-7.  Voltech Novak was met vier treffers de grote man.

Terwijl de stormwind om het voetbalstadion gierde, was de spanning binnen te snijden tijdens het duel tussen FC Twente en SC Heerenveen, dat in 3-2 voor de Tukkers eindigde. AZ was daarna hard op weg om zichzelf naar een prima toernooiresultaat te schieten door KFC Uerdingen met 1-7 van het veld te blazen. Met een goal minder wist FC Twente tegenstander Bohemians Praag (1-6) omver te kegelen.

Voordat de dames van Danceteam Legacy hun kunsten mochten vertonen won SC Heerenveen nog met 5-1 van de regionalen. Voor het Regioteam redde Tim Kruiter de spreekwoordelijke eer. De eerste hattrick van het evenement kwam op naam van Wessel Hofste, speler van FC Twente. De Twentenaren zegevierde met 3-1 over AZ. Het duel tussen SC Heerenveen en Bohemians Praag leverde de eerste remise (2-2) van de dag op.

Bij het Regioteam hadden ze aansluitend reden tot juichen. Niet alleen scoorde Brent Zwart het 50e doelpunt van het toernooi, maar wist men ook met 2-0 van KFC Uerdingen 05 te winnen. Enkele duels later kregen de Duitsers een ongenadig pak op de broek van FC Twente. De 12-0 die op het scorebord verscheen betekende de grootste uitslag die tot dusverre op Eurocup Delfzijl werd neergezet. De Tukkers schreven Poule A dan ook op hun naam.

eurocup002

In Poule B waren vele ogen gericht op de talenten van PSV dat volgens insiders wel eens hoge ogen zou kunnen gooien. Het Deense Hobro IK kreeg in ieder geval geen gelegenheid (5-2) om de Eindhovenaren een voet dwars te zetten. KV Mechelen, toernooiwinnaar in 2013, zette de Denen met 6-1 aan de kant. In dat duel viel ook de 500e treffer in de jonge historie van Eurocup Delfzijl.

Er werd met veel spanning uitgekeken naar de confrontatie tussen FC Groningen en PSV. De Stadjers hadden PEC Zwolle (2-3) en Hobro IK (1-2) al weten te kloppen en wisten het team uit de lichtstad op 2-2 te houden. Ze konden daarmee niet voorkomen dat de Eindhovenaren de B-poule naar zich toe zouden trekken, met in hun spoor het Belgische KV Mechelen.

Morgen wordt het toernooi vervolgd met nog drie wedstrijden in iedere poule, alvorens er om 11.30 uur met de eerste kwartfinale wordt begonnen.

Na afloop van de eersge voetbaldag sprak EemsmondSport met mede-organisator Roy Boxmeer over zijn ervaringen…

No Replies to "Stormachtig begin van Eurocup Delfzijl"