Twaalfde editie Delfdamtoernooi van start

In sporthal Eelwerd in Appingedam is zaterdagmiddag de twaalfde editie van het Delfdamtoernooi 35+ van start gegaan. Verdeeld over een aantal zaterdagen laten voetballers van diverse verenigingen zien dat de jaren weliswaar gaan tellen, maar dat een balletje trappen nog altijd redelijk goed gaat.

Op zaterdag 7 februari moet een hele reeks wedstrijden leiden tot de winnaar van het tornooi. De vraag is of titelhouder Wagenborger Boys de beschikbare trofee zal weten te verdedigen of dat een ander team er met de eerste prijs vandoor gaat.

Een groepje enthousiastelingen besloot in 2004 dat er een toernooi moest komen voor spelers die het resultaat weliswaar nastreven, maar er niet de hoogste prioriteit aan geven. Al vrij snel na de eerste gedachten over hoe een en ander aangepakt moest worden, ontstond het Delfdam-toernooi. De naam van het evenement is een samenvoegsel van Delfzijl en Appingedam. Farmsum was de eerste winnaar van het toernooi, het in NEC Delfzijl opgegane Beptunia wist de eerste plaats drie keer te bemachtigen. EemsmondSport sprak tijdens de eerste speelronde met Wiebrand Smit, een van de mensen die aan de wieg van het toernooi heeft gestaan.

NEC zon 1-Pelikanen      1-2
Farmsum-Wagenborger Boys    2-3
De Pelikanen-Appingedam 2   1-0
Wagenborger Boys-Appingedam 1 5-1
Appingedam 2-Old Stars     1-0
Appingedam 1-NEC zon 2     1-5
Old Stars-NEC zon 3      1-1
NEC zon 2-Poolster       3-1
NEC zat 2-Appingedam 2     0-5
NEC zat 1-Poolster       5-0
NEC zat 2-NEC zon 3      2-4

 

No Replies to "Twaalfde editie Delfdamtoernooi van start"