Kirsten Wessels wil naar ‘grote Oranje’

Kirsten Wessels is nog maar zestien jaar, maar de Lopster weet precies wat ze wil. ‘Ik bouw alles om volleybal heen. Dat is mijn leven. En mijn grootste doel? Dat is het grote Oranje halen’, zegt de tiener. Nog geen jaar geleden werd ze gevraagd om in Groningen bij het Regionaal Talent Centrum te gaan trainen. Van die stap heeft ze geen spijt gekregen. ‘Het gaat allemaal heel snel nu. Eigenlijk kan ik het nog niet goed bevatten’, vertelt ze.

Dat de LSV-er meer in haar mars heeft dan de gemiddelde volleybalster, blijkt al snel na de eerste training in Groningen. De intensiteit wordt opgevoerd tot drie trainingen per week, haar activiteiten bij de eigen club LSV komen op een lager pitje te staan al blijft ze ook daaar meetrainen bij meisjes A en Dames 1. En toch zal het haar laatste seizoen zijn, want de weg omhoog is ingezet. Haar eerste grote krachtmetng is een toernooi in Barcelona, gaat ze meetrainen bij Lycurgus en krijgt ze een uitnodiging om op Papendal te komen trainen.

Tijdens een toernooi voor Jeugd Oranje in Alkmaar wordt ze verkozen tot meest waardevolle speler. De proeftraining op Papendal blijft niet zonder gevolgen. Bondscoach Saskia van Hintum voehgt de Lopster toe aan de selectie van Jeugd Oranje. Begin deze maand leidt haar verkiezing tot een vliegtrip naar Montenegro, waar het team zich moet zien te kwalificeren voor het EK in Bulgarije.

De eerste wedstrijd van het kwalificatietoernooi levert Griekenland als tegenstander op. Deze ploeg wordt als grootste concurrent voor plaatsing gezien. Oranje wint het duel met 3-2 en zet de deur naar Bulgarije wagenwijd open. Thuisland Montenegro wordt eenvoudig met 3-0 geklopt en Wessels wordt verkozen tot tweede beste aanvalster van de wedstrijd en tweede beste blokkeerster. Ook Oostenrijk wordt aan de kant gezet (3-1) en dus is deelname aan het EK verzekert. Dat vindt plaats van 28 maart tot en met 5 april.

EemsmondSport sprak met de talentvolle volleybalster in de eigen vertrouwde omgeving van de Lopster Boshal.

No Replies to "Kirsten Wessels wil naar 'grote Oranje'"