Lid GAV Unitas naar halve finale NK

turnenGAV
Luna Kraaijenzank (links) wist de halve finale wel te halen. Haar teamgenoten Marit Hoek en Lisanne Timmers vielen buiten de boot.

Drie turnsters van G.A.V.Unitas uit Usquert hebben zondag meegedaan aan de plaatsingswedstrijd 3e divisie in Tweede Exloërmond. Marit Hoek, Lisanne Timmers en Luna Kraaijenzank komen uit in Jeugd 1 N4. In dit niveau strijden 27 turnsters tegen elkaar. De eerste tien meisjes stromen door naar de landelijke wedstrijden. De 27 turnsters kwamen uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Hoek, Timmers en Kraaijenzank begonnen als eerste met de vloer. Alledrie hadden een nette oefening met hier en daar wat kleine foutjes. Kraaijenzank had de hoogste D-score van alle turnsters op vloer. De D-score staat voor de moeilijkheidswaarde. Vervolgens gingen de meiden naar sprong. Hier deden ze twee keer een handstand overslag over de pegasus. Als derde toestel stond het hoog rek met brugligger op het programma. Voor de meiden was dit het het moeilijkste toestel.

Als laatste was de balk aan de beurt. Dit is altijd een zenuwslopend onderdeel, want erop blijven staan is belangrijk. Het drietal van GAV turnde een prima wedstrijd. Kraaijenzank eindigde als zesde en plaatste zich hiermee voor de halve finale van het NK. Hoek eindigde als achttiende en Timmerd als twintigste. Voor hen betekent dit dat zij geen halve finale hebben gehaald.

De meiden gaan op 11 april turnen voor het provinciale kampioenschap in Hoogezand. De halve finale NK is in april. Waar is nog niet bekend. Het kan in Duiven, Waalwijk of Nederweert zijn. De finale NK is op 30 en31 mei in Leek. De meiden kunnen nu gaan trainen op moeilijker elementen en op netheid.

 

No Replies to "Lid GAV Unitas naar halve finale NK"