Slordig Appingedam klopt Noordwolde

appingedamnoordwolde
De Damsters Kevin Reiffers en Jivan Vroom proberen een speler van Noordwolde de bal te ontfutselen

Zonder maar liefst vijf vaste waarden basisspelers, heeft Appingedam zaterdagmiddag vrij eenvoudig de thuiswedstrijd tegen Noordwolde met 3-1 gewonnen. Als de spitsen iets meer om zich heen hadden gekeken naar vrijstaande medespelers, was de uitslag zeker hoger uitgevallen.

Al in de vijfde minuut moest de doelman van Noordwolde zijn kunnen laten zien bij een schot van Kevin Reiffers. De hieruit voortvloeiende hoekschop leverde niets op. Hoewel Appingedam de wedstrijd onder controle had, creëerde het niet veel kansen. In de 22e minuut ging Kevin Reiffers op links goed door, maar verzuimde de bal af te geven aan de twee meter van hem staande Anthon Hoorndijk, die in een uitstekende positie stond. Het schot van Reiffers verdween in de massa.

In de 26e minuut was het dan toch raak. Jivan Vroom strafte een traag ingrijpende verdediger van Noordwolde op simpele wijze af, plaatste de bal naar de vrijstaande Hoorndijk en deze kon simpel de 1-0 aantekenen. Op slag van rust was het opnieuw Vroom die goed doorging. Hij ontfutselde de bal aan een verdediger en op zijn schot had de keeper geen verweer: 2-0. Met die stand brak ook de rust aan.

In de tweede helft een zelfde beeld. Appingedam was veelvuldig aan de bal en Noordwolde, dat heel veel met de handen werkte, probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken. Vrijwel altijd kansloos, met name als gevolg van het voortreffelijke spel van Tim de Groot. Pas in de 58e minuut kreeg Noordwolde zijn eerste kans, maar ook hier was Tim de Groot op zijn post. In de 67e minuut zagen de toeschouwers een eentweetje uit het boekje tussen Roy de Groot en Vroom, waarna Vroom de stand op 3-0 bracht. Nog geen tien minuten later opnieuw een fraaie Damster aanval waarbij Vroom zijn teamgenoot Hoorndijk vrij voor de Noordwolder keeper speelde. Hoorndijk scoorde, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Daar was volgens velen geen sprake van geweest.

Appingedam kreeg diverse mogelijkheden om de score op te schroeven maar ook Bart Huizenga, alleen voor de keeper staand, zag zijn lob huizenhoog over gaan. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Terwijl iedereen zich al had neergelegd bij een 3-0 stand, zag Patrick Meima toch nog kans om ver in blessuretijd te scoren en daarmee de stand op 3-1 te brengen.

Een verdiende overwinning van Appingedam, dat daarmee zijn eerste positie in de tweede periode handhaaft. Zaterdahg staat het lastige duel tegen Aduard op de rol.

*Appingedam – Noordwolde 3-0 (2-0). Anthon Hoorndijk 1-0; Jivan Vroom 2-0; Jivan Vroom 3-0; Patrick Meima 3-1.

No Replies to "Slordig Appingedam klopt Noordwolde"