DIO Bedum koploper in Eerste Divisie A

Het eerste herenteam van DIO Bedum heeft de koppositie overgenomen van Zaanstad Heren 2 in de Eerste Divisie A. De mannen van Nico Huisman wonnen maandag in goed gevulde  sporthal De Beemden de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau met 4-0.

DIO wist zaterdag nog een lastige uitwedstrijd tegen De Witte Olhaco met 1-3 te winnen. De gastheren uit Hoogeveen waren over de hele wedstrijd gezien de betere partij, maar op belangrijke punten wisten zij de trekker niet over te halen.

Bij een 24-20 tussenstand in het voordeel van Olhaco kwamen de mannen uit Bedum sterk terug en wisten ze de eerste set met 24-26 te winnen. De daaropvolgende set ging relatief eenvoudig met 25-10 naar Olhaco. Set drie en vier vielen uiteindelijk in handen van de bedumers met de cijfers 28-30 en 22-25. Mede door de nederlaag van koploper Zaanstad tegen Oranje Nassau (3-1) kon DIO een belangrijke slag slaan tegen eveneens Oranje Nassau.

Meer dan honderd bezoekers zagen de eerste set aanvankelijk gelijk op gaan, maar mede dankzij een sterk serverende Tobias Havinga wist de thuisclub een gat te slaan. De gasten uit Groningen waren niet in staat de kloof te overbruggen, waardoor de eerste set met 25-22 werd gewonnen.

De tweede set bracht wat meer spanning met zich mee. De Stadjers deden er alles aan om deze set binnen te halen, maar slaagden niet in hun missie want de gastheren uit Bedum wisten de set met 26-24 te winnen. In de derde set speelde het team van Huisman steeds beter. Oranje Nassau maakte daarentegen meer fouten waardoor er al snel een gat van zo’n acht punten werd geslagen. Met een mooi blok van Nico Hoekstra werd de set met 25-17 gewonnen.  Daarmee was de wedstrijd binnen, maar alleen een 4-0 overwinning zou genoeg zijn om de koppositie van Zaanstad over te nemen. DIO Bedum sloeg ook in de laatste set een gaatje, maar bij een stand van 24-20 wist Oranje Nassau nog op gelijke hoogte te komen. De thuisclub gooide er nog een schepje bovenop en wist de set uiteindelijk met 28-26 binnen te halen.

Door de 4-0 overwinning hebben de Bedumers 55 punten uit  15 wedstrijden. Zaanstad heeft eveneens 55 punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. Op 7 maart speelt DIO een belangrijke uitwedstrijd in de strijd om het kampioenschap tegen de nummer drie Gemini S uit Hilversum. De ploeg uit het Gooi heeft twee punten minder dan de koploper en evenveel wedstrijden gespeeld.

* DIO Bedum – Oranje Nassau 4-0. Setstanden 25-22, 26-24,25-17 en 28-26.

No Replies to "DIO Bedum koploper in Eerste Divisie A"