GAV Unitas wint streekderby van Warffum

De mannen van volleybalploeg GAV Unitas uit Usquert moesten voor de derde keer in de competitie in Warffum aantreden voor de streekderby tegen VVW. De teams staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats van de Noordelijke Volleybal Competitie. Er stond dinsdagavond dus veel op het spel voor beide teams. Uiteindelijk wisten de Usquerders daar het beste mee om te gaan. Zij wonnen de uitwedstrijd met 0-3.

De eerste set begon goed voor de Usquerders. Er zat rust in het spel en de pass kwam redelijk goed aan bij de invallende spelverdeler.  De gasten waren wat gehavend door blessures en ziekte in het team. Ook in een gewijzigde samenstelling kwam het goede spel van de Usquerders echter tot een behoorlijk niveau. Gedurende bijna de hele set stonden de bezoekers constant vier tot vijf punten op voorsprong. Dat resulteerde in een setwinst van 15-25.

De tweede set liet hetzelfde spelbeeld zien. Ook nu speelde GAV Unitas rustig het eigen spel. De aanvallen van de Usquerders waren deze keer niet hard, maar vaak goed geplaatst. Ook het verdedigende blok deed goede zaken. De Warffumers kwamen er nauwelijks aan te pas en moesten ook nu capituleren: 13-25. De derde set bleek anders te verlopen dan het spelbeeld tot aan dat moment had laten zien. Nu was het GAV Unitas dat constant tegen een achterstand aankeek. De pass was niet meer goed verzorgd en de alertheid bij de mannen uit Usquert was verdwenen. VVW daarentegen stond verdedigend goed te spelen en roken dat er wat te halen viel tegen de Usquerders die het zelfvertrouwen een beetje kwijt raakten. Een achterstand van zeven punten was het gevolg.

GAV Unitas wist de zaken echter weer op orde te krijgen en liep de ontstane achterstand langzaam maar zeker in. Het werd spannend bij een stand van 25-25. De spanning bleef tot aan 28-28. Het kwam daarna op de zenuwen aan en de vraag wie deze het beste onder bedwang zou hebben. Uiteindelijk werd het GAV Unitas dat met 29-31 aan het langste eind trok. Drie punten gingen er mee naar Usquert en GAV Unitas staat nu nog steeds op de eerste plaats met elf wedstrijden en een totaal van achtentwintig punten. Er staan in de sportzaal van het Usquerder dorpshuis  nog drie thuiswedstrijden op het programma. De volleyballers hopen de komende duels op veel supporters. Binnenkort zal namelijk duidelijk worden of de heren de NVC-titel van vorig jaar zullen weten te prolongeren.

* VVW Warffum – GAV Unitas 0-3. Setstanden: 15-25, 13-25 en 29-31.

No Replies to "GAV Unitas wint streekderby van Warffum"