Sterke start levert Omlandia winst op

omlandiadzoh
Jan Oosterbeek, maker van de tweede Ten Boerster goal, duelleert met Bas Springer (links). Diens teamgenoot Frank Schut probeert de Omlandiaan de voet ook nog dwars te zetten.

Omlandia heeft aan een kwart wedstrijd genoeg gehad om het bezoekende DZOH op de knieën te dwingen. De Ten Boersters kenden een sterke opening, namen een 2-0 voorsprong en lieten de gebeurtenissen daarna over zich heen komen. De Drenten kregen wel wat mogelijkheden, maar speelden zonder veel overtuiging. Op het moment dat de Emmenaren wel aan het voetballen sloegen, was het eigenlijk al te laat om de opgelopen schade nog te repareren. Daarvoor misten ze namelijk de nodige stoot- en daadkracht.

Het zal menigeen verbaasd hebben dat de gastheren het eerste kwart van de wedstrijd erg gemakkelijk in het zadel werden geholpen. De zwak verdedigende gasten boden Omlandia alle gelegenheid om voor onrust te zorgen. Na amper tien minuten was het al raak. Een corner van Jeroen Scholma kwam bij de eerste paal terecht. Kees van der Wolde, vervanger van de afwezige Dennis Loer, liep slim bij zijn directe tegenstander weg en mikte het speeltuig ineens achter doelman Dick Schepers: 1-0.

DZOH kreeg voor de rust welgeteld één uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een prima lopende aanval leek door verdediger Bert Zwart onschadelijk te worden gemaakt. De verdediger wist de bal echter niet weg te werken. Het leer werd vervolgens vanaf links in de voeten van Gerben Rog gedeponeerd. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar het veel te slappe schot kwam in de handen van Devon Harmsma terecht.

De Ten Boersters toonden meer daadkracht. Ze waren feller in de duels, zaten korter op hun tegenstanders en vonden elkaar stukken gemakkelijker dan hun opponenten. De tweede treffer was een logisch gevolg van het veldoverwicht dat de thuisclub had.

Van der Wolde veroverde het leer op het middenveld en via wat omwegen belandde de bal op links bij Jeroen Haan. Diens voorzet paste precies op de kruin van de geheel vrijgelaten Jan Oosterbeek. Zijn kopbal betekende dan ook 2-0.

DZOH wist er weinig tegenover te zetten, behalve een kopbal van Wesley Wakker die rakelings over het domein van Harmsma verdween. De bezoekers leken ietwat gefrustreerd. Ze kwamen niet in hun spel, bleven slordig in de passing en misten de inventiviteit om het de thuisclub echt lastig te maken.

Van der Wolde kreeg al snel in het tweede bedrijf de kans om het duel definitief op slot te gooien. Hij gleed de bal echter naast het doel van Schepers. Omlandia kon na de doelwisseling niet het spel van voor de pauze op de mat leggen, maar was herhaaldelijk gevaarlijk. Daarbij werd vaak gegokt op de snelheid van Jeroen Haan die zijn tegenstander Frank Schut herhaaldelijk in de luren wist te leggen.

Nadat Harmsma andermaal succes voor DZOH in de weg stond, was het opnieuw Van der Wolde die een mogelijkheid kreeg. Nu stond Schepers echter wel op zijn post en tikte de bal over de lat. Omlandia leek zich daarna niet meer bovenmatig te willen inspannen. DZOH had in het laatste kwart meer balbezit, kreeg wat halve mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet in het strafschopgebied van de Ten Boersters. De reguliere speeltijd was al verstreken toen Harmsma zich nog een keer moest strekken maar het speeltuig over de deklat wist te tillen.

* Omlandia – DZOH 2-0 (2-0). Kees van der Wolde 1-0; Jan Oosterbeek 2-0.

No Replies to "Sterke start levert Omlandia winst op"