Punt De Pelikanen na moeizaam duel

De Pelikanen heeft in de derde lastige uitwedstrijd op kunstgras een punt behaald tegen gastheer Zuidhorn. Het was een zwaarbevochten remise zonder doelpunten, want vooral voor de pauze was de thuisclub een stuk gevaarlijker. De Pelikanen verloor voor de doelwisseling al twee spelers (Benesia en zijn vervanger Stokhof de Jong) met een blessure.  Voetballend was het zeer moeizaam. Het gladde kunstgrasveld was niet gemakkelijk bespeelbaar en fikse buien maakten het er bepaald niet prettiger op.

Gelijk spelen in en tegen Zuidhorn is een hoopgevend resultaat. In de eerder gespeelde thuisduels scoorde de ploeg van trainer Ton Rozema minstens twee keer en won het overtuigend van Marum (3-0), Lycurgus (3-0), Noordwolde (3-0), NEC Delfzijl (3-1) en Helpman (2-1). De thuisclub startte zonder de broers Pieter ( op wintersport) en Jos Schultinga (vier duels geschorst), Bart Brandts Buys en Peter Janse (blessures).  Daar stond de terugkeer van twee lang geblesseerden tegenover. Bij de Pelikanen ontbrak de razendsnelle buitenspeler Danny Kremer. Hij probeerde het nog wel in de warming-up, maar zijn bovenbeenkwetsuur bleek niet voldoende te zijn genezen. Daniël Srowig was net als elftalleider  Tonny ten Hove in de Oostenrijkse sneeuw actief.

Nadat de pupil van de week het, naar later bleek, enige doelpunt van de middag had gemaakt, begonnen de gasten goed aan de wedstrijd. Zuidhorn liet de Peli’s opbouwen, maar was  gevaarlijk in de tegenstoot.  In de 10e minuut was Jasper van der Woude dichtbij de 1-0, maar hij kopte op de lat. Een knappe voorzet van Ronald Hund kwam niet bij een medespeler en dat was ook zo’n beetje het enige dreigende moment van de Peli’s in het eerste bedrijf. In de 18e minuut moest Nick Veentjer een inzet van Frederik Eilander van de lijn halen en even later kreeg Erik Beeftink een kansje. Kort voor de theepauze kreeg Eilander nog een goede kans, maar Rody Bos bleef meester van de situatie.

Na 25 minuten moest trainer Bouma al wisselen. Vincent Benesia verstapte zich en ging met een vervelende enkelblessure naar de kant. Nadat Louis Stokhof de Jong het shirt van medespeler Jermaine Bos had geleend kon hij de plek van Benesia innemen. Dat duurde helaas niet lang, want zijn  oude enkelblessure speelde al snel weer op. Nayim Ouakili kwam op de voor hem vreemde spitspositie te spelen. In de rust stopte Ruben Keizer ermee omdat hij moest werken. Het duel was om drie uur in plaats van half drie begonnen en dat kostte Keizer de tweede helft. Jermaine Bos verving hem en ging op zijn vertrouwde positie rechts achterin spelen. Veentjer verhuisde naar het middenveld en veegde daar ook moeiteloos zijn straatje schoon. Rozema wisselde ook. Wichard Sikkema kwam in het elftal.

Zuidhorn bleef de bovenliggende en beter voetballende ploeg. Vooral via captain Laurens Bloem kwamen veel passes op hun plek, maar kansen creëerden de groenhemden nauwelijks meer. In de 54e minuut greep Rody Bos uitstekend in en na een uur spelen schoot Ruben Kooistra net naast. De beste kansen waren voor de Damsters, waarvan één hele grote. Na een mooie aanval via Nick Veentjer en Nayim Ouakili kwam Ronald Hund frank en vrij voor doelman Marcel Groothof te staan. Meestal is de jonge Hund koelbloedig in dit soort situaties, nu strandde hij op de ervaren keeper.

Rody Bos bleef samen met de centrum-verdedigers Daan de Groot en Erik Jan Raangs, hij vocht vele duels uit met  de ook fysiek sterke Jan Peter Steenbergen, baas in het centrum. In de 83e minuut viel Ouakili over een uitgestoken been in het strafschopgebied van Zuidhorn, maar de prima leidende Bob Droge zag er geen penalty in. Erik Jan Raangs schoot nog een keer naast en in de 88e minuut was er wederom een aardige kans voor Hund, maar hij slaagde er niet in te scoren.

De Pelikanen overleefde de nerveuze slotfase. Droge kon maar moeizaam een einde aan de wedstrijd breien. Kaarten werden er niet uitgedeeld. Zaterdag komt koploper Marum naar Appingedam en speelt De Pelikanen eindelijk weer eens thuis. Zuidhorn ontmoet dan Helpman.

* Zuidhorn – De Pelikanen 0-0

No Replies to "Punt De Pelikanen na moeizaam duel"