Corenos troeft matig Poolster af

poolstercorenos2
Roodschoulster Kevin Haan wordt aan het shirt getrokken door Dennis Smit. Johan de Groot wacht de gebeurtenissen af (foto: Antje ten Harkel-Meijer). 

Op het sportpark Oldencate in Spijk stond zaterdagmiddag de derby tussen thuisclub Poolster en het Roodeschoolster Corenos op de rol. In Roodeschool werd nog op overtuigende manier met 0-3 door de geelzwarten gewonnen. Dat was nu wel even anders, want de bezoekers staken nu met dezelfde cijfers de overwinning in de zak.

door Harrie de Groot

De Spijkster formatie kon nog steeds niet op volledige  oorlogssterkte aantreden. Voor het team van trainer Jeroen de Munck een spijtig gegeven dat dit nu juist in deze periode het geval is. Voor de winterstop werd tegen ploegen als Corenos namelijk volle buit binnengehaald. Het was voor de gastheren dan ook belangrijk om de punten in Spijk te houden om niet al te ver op de ranglijst te zakken.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Poolster was de eerste vijf minuten op de helft van Corenos te vinden. Na een minuut of tien kantelde het duel en was Corenos meer aan de bal. In de veertiende minuut maakte Marco Dijkstra een slippertje met fatale gevolgen. De gasten namen meteen de leiding door een treffer van Lars Baar: 0-1. Twee minuten later was er een identieke situatie. Het had 0-2 moeten staan maar de bal wordt over het doel gemikt.

De Spijksters moesten tot de zesentwintigste minuut op de eerste kans wachten. Johan de Groot schoot het leer tegen onderkant lat. Het leek daarna een makkelijk intikkertje voor Robbin Uilhoorn, maar hij wordt behoorlijk uit balans gebracht. Een strafschop was op zijn plaats geweest maar werd niet toegekend Een kleine tien minuten later kopte Johan de Groot over het doel na een voorzet van Dennis Smit. Dennis van Dijk lepelde even later de bal eveneens over de deklat. Het agressiever spelende Corenos ging dan ook met een 0-1 voorsprong aan de thee.

Nog maar koud op het veld voor het tweede bedrijf wisten de gasten de voorsprong te vergroten, nota bene uit een corner van de Oldencaters. De ploeg uit Roodeschool schakelde zeer snel en wist middels een schitterende treffer van Anne-Jan ten Harkel op 0-2 te komen. Danny Wiersum en Vincent Lips werden binnen de lijnen gebracht voor Kevin Bijlsma en Robbin Uilhoorn. De eerste actie van Lips was een kopbal op de paal. Het zat de gastheren op dat moment bepaald niet mee. Even later was het Dennis Smit die de bal over de lat mikte.

Corenos moest het na driekwart wedstrijd met een mannetje minder doen. Robert Knol zag zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig gaan douchen. Poolster deed echter niets met de overtalsituatie. Sterker nog, het was Corenos dat nog een keer mocht juichen. Een keer was dat te vroeg vanwege buitenspel, maar niet veel later werd de tweede treffer van Lars Baar wel toegekend. Hij bepaalde de eindstand op 0-3.

Poolster zoekt naar de vorm van voor het blessureleed. In de winterstop zijn er best leuke resultaten behaald, maar vooral na het uitvallen van de wat meer geroutineerde spelers en het uit vorm zijn van een aantal jongere spelers, presteert het Spijkster vlaggenschip een  stuk minder dan een paar maanden geleden. Zaterdag wacht Poolster in Groningen op kunstgras het lepe VVK.

No Replies to "Corenos troeft matig Poolster af"