Nuttige overwinning SC Loppersum op ONR

loppersumonr
Lopster Marcel Pool probeert het een Rodenaar lastig te maken.

SC Loppersum heeft goede zaken gedaan  door op eigen veld met 2-0 van ON Roden te winnen. Beide Lopster goals waren van Rudolf Hidskes. De eindstand was halverwege het duel al bereikt. Het team van trainer Jaap Danhof kon de zege goed gebruiken om de aansluiting met de middenmoot enigszins te behouden.

De gastheren bouwden in de eerste helft aan een groot overwicht dat al na een klein kwartier spelen tot de openingstreffer zou leiden. Na een goede combinatie op het middenveld kwam Jeffrey Leegstra in balbezit. Hij speelde Rudolf Hidskes aan en de spits maakte geen fout: 1-0. ON Roden wist er niet veel tegenover te zetten en moest zelfs toezien hoe de marge na een half uur spelen werd verdubbeld. Een voorzet van Marcel Pool werd door Ruben Danhof richting Hidskes geknikt en andermaal was het raak: 2-0. ‘We kregen daarna nog wel wat mogelijkheden, maar vergaten onszelf te belonen’, aldus Danhof.

De gasten gaven na de doelwisseling wat meer tegengas, kregen ook wel kansen maar leken na een dik kwartier uitgeblust te zijn. De Roder storm ging weer liggen en SC Loppersum trok het duel weer naar zich toe. Gescoord werd er echter niet meer en dus kon de thuisclub een kostbare driepunter aan het totaal toevoegen.

SC Loppersum is goed uit de winterstop gekomen. Uit drie duels werden zeven punten behaald. Volgens Danhof een goed rapport om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Zaterdag wacht het uitduel tegen Klazienaveen en een week later gaat men op bezoek bij Drenthina. ‘We gaan ook daar voor niets minder dan drie punten. Het is zaak om punten mee naar huis te nemen, anders haken we vroegtijdig af’, vindt de coach.

* SC Loppersum – ON Roden 2-0 (2-0). Rudolf Hidskes 1-0; Rudolf Hidskes 2-0.

No Replies to "Nuttige overwinning SC Loppersum op ONR"