Oude tijden herleven in sporthal Eelwerd

In het kader van de aanstaande fusie van de volleybalverenigingen Thalasssa uit Delfzijl en Memesa uit Appingedam werd zaterdag in de Damster sporthal Eelwerd een volleybalwedstrijd gespeeld tussen volleybal-coryfeeën uit het roemruchte verleden van beide verenigingen.

Tijdens de wedstrijd van het huidige eerste herenteam van Memesa was het al een drukte van belang op de tribunes rond het veld en in de kantine. Veel oud-spelers, bestuursleden en publiek uit met name de jaren zeventig, tachtig en negentig hadden lucht gekregen van het feit dat een 14-tal oud-spelers uit Appingedam en Delfzijl nog een keer de degens met elkaar zouden kruisen en grepen de kans aan om elkaar nog een keer te ontmoeten. Zo ontstond een gezellige reünie-achtige sfeer in de sporthal.

Memesa kwam binnen de lijnen met Bert Dijkman, Cor Hof, Martin Stoppels, Gert de Groot, Peter Alserda en Kees Parent. De eerste drie uit dit rijtje speelden in de glorietijden van wat toen nog CZN heette ook al mee in de strijd om de landelijke volleybalbeker. CZN kwam toen uit in de eerste divisie en kreeg landskampioen Starlift in De Pelikaanhal op bezoek.

In een legendarische wedstrijd waarin niet een speler van Starlift maar Jan de Groot van CZN ‘Man of the match’ was wist Starlift maar ternauwernood een overwinning te behalen. Gert de Groot, Peter Alserda en Kees Parent speelden vooral in de jaren negentig en aan het begin van deze eeuw bij Memesa. De coaching aan Damster zijde werd verzorgd door Jan ter Huizen en Henk Beuker.

Thalassa kwam onder leiding van coach Wim Oosterwold met een aanmerkelijk jongere ploeg binnen de lijnen. Menno Bos, Ben Tuil, Henry Haan, Henk Elderman, Frans Lesnoessa, Vincent Lubbers en Eric Bos waren bereid gevonden nog een keer de volleybalkleding uit de mottenballen te halen. Lesnoussa had de fusie-periode van destijds Delta en Devoc 70 al niet meer meegemaakt en kwam in de jaren tachtig uit voor Devoc. De overige spelers waren vooral in de jaren negentig bij Thalassa actief en speelden nog mee in de voor Thalassa legendarische promotiewedstrijden naar de tweede divisie tegen Vovem en Flash Veendam.

Ondanks dat een aantal spelers aan met name Memesa-zijde de vijftig al ruim waren gepasseerd waren, wisten beide teams een aantrekkelijke wedstrijd neer te leggen waarbij vooral de funfactor erg hoog was. Beide teams gingen echter wel het veld in met de wil om te winnen en uiteindelijk bleek Memesa in beide gespeelde sets de betere.

Op de tribune en rond het veld werden veel verhalen uit het recente en minder recente verleden met elkaar besproken. Ook werden plakboeken met foto’s en krantenknipsels gedeeld.
Na de wedstrijd werd er in de kantine nog lange tijd bijgepraat waarbij niet deze wedstrijd maar vooral de wedstrijden uit het verleden onderwerp van gesprek waren.

No Replies to "Oude tijden herleven in sporthal Eelwerd"