WEO pas laat langs Harkstede

Terwijl alle clubs allang begonnen waren aan de tweede competitiehelft moest WEO tot zondag wachten op hun eerste wedstrijd. Hiervoor moest naar Harkstede worden afgereisd. De thuiswedstrijd was in vijf minuten voor de thee beslist in een 2-1 overwinning voor WEO. De Woldendorpers lieten hun supporters nu langer wachten. In de 83e minuut stond er nog een 2-0 voorsprong voor Harkstede genoteerd, maar na afloop kon er een 2-5 eindstand genoteerd worden.

Met een harde wind en op een hobbelig veld werd aan het duel begonnen. WEO had moeite met de wind, want men probeerde veelvuldig met de lange bal de voorwaartsen te bereiken. Dit ging moeilijk met de tegenwind. Het was Harkstede dat aan de leiding wist te komen. Debuterende keeper Bert Jager probeerde op te bouwen via back Kylian Verbeek, maar dit ging helemaal verkeerd waardoor Harkstede op voorsprong wist te komen: 1-0.

WEO had in de eerste helft ook een grote kans om tot scoren te komen, maar het lukte Daniël Boekee niet om een goede voorzet van Niels Jansen tot doelpunt te promoveren. In de eerste helft was er aan beide kanten commentaar op de scheidsrechter die op een aantal discutabele momenten de rode kaarten op zak hield en ook geen strafschop wenste te geven. Met een 1-0 achterstand gingen beide clubs de kleedkamers in.

Halverwege de tweede helft kwam Harkstede met tien spelers te staan omdat een verdediger, met een gele kaart op zak uit de eerste helft, de bal weg schopte na een fluitsignaal van de scheidsrechter. Hij kon vertrekken na zijn tweede gele prent. Toch kwam Harkstede met een man minder op een 2-0 voorsprong. Een voorzet leek voor keeper Jager te zijn, maar hij schatte de bal verkeerd in waarna Harkstede andermaal profiteerde.

Niet veel later kwam WEO eindelijk tot scoren. Een voorzet van Teun Westerhuis werd door Niels Jansen verlengd en door Jeroen ten Have tegen het nylon gekopt: 2-1. Hierna besloot trainer Marshall Pourier meer druk vooruit te zetten. Hij haalde verdediger Kylian Verbeek naar de kant en bracht middenvelder Sietse Algra binnen de lijnen. Dit bleek een gouden wissel te zijn. Vanaf twintig meter zag de pas 15-jarige Woldendorper dat de Harksteder goalie voor zijn doel stond en besloot het leer mid op de pantoffel te nemen. Het speeltuig verdween met een fraaie curve bij de tweede paal in het doel: 2-2.

WEO was niet tevreden met de gelijke stand en bleef op zoek naar doelpunten. Die vielen in de extra tijd die door blessures en de rode kaart flink was opgelopen. Daniël Boekee (2x) en nogmaals Jeroen ten Have waren succesvol. WEO kwam op voorsprong door een intikkertje van Boekee die goed reageerde toen de keeper van Harkstede de vrije trap van Jeroen ten Have niet klemvast wist te pakken.

De wedstrijd werd op slot gegooid toen Boekee, in tegenstelling tot de eerste helft, de goede voorzet van Niels Jansen nu wel binnen wist te werken. Bij de laatste goal was het andermaal Jansen die diep ging. Hij probeerde de knikker op Martijn Groenhagen te geven, maar deze werd geblokt waarna de meegelopen Jeroen ten Have de afgeslagen bal alsnog tot goal wist te promoveren. Hierna vonden beide teams en de scheidsrechter het genoeg.

Door de verliespunten van ploegen boven WEO doen de Woldendorpers weer helemaal mee in de grote groep achter koploper SVZ. Zondag wacht voor WEO de eerste thuiswedstrijd van dit jaar. De tegenstander is dan Woltersum.

* Harkstede – WEO 2-5 (1-0). Niels Colijn 1-0; Niels Colijn 2-0; Jeroen ten Have 2-1; Sietse Algra 2-2; Daniël Boekee 2-3; Daniël Boekee 2-4; Jeroen ten Have 2-5.

No Replies to "WEO pas laat langs Harkstede"