Volleyballers GAV Unitas weer kampioen

???????????????????????????????
Het team dat voor de tweede keer op rij de titel wist te bemachtigen.

Het heren 1 volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert, dat uitkomt in de hoogste poule van de Noordelijke Volleybal Competitie, heeft donderdagavond in een thuiswedstrijd tegen VT-Martinistad uit Groningen het kampioenschap in de wacht weten te slepen. Het betekende de tweede titel op rij voor de Noord-Groningers.

GAV Unitas kon bij een 3-0 overwinning in eigen huis kampioen worden. De titel, die vorig jaar ook al door de Usquerders werd gepakt, moest dus worden geprolongeerd. In een goed gevulde sportzaal begon men aan de eerste set. Een alert GAV Unitas stond goed te spelen, ondanks dat de pass in het begin van de eerste set niet goed aankwam bij de spelverdeler.  Bij de gasten kon men niet bespeuren dat men vol voor de punten ging. De scherpte was er in het begin niet. Veelal ontstaan er tussen beide aan elkaar gewaagde ploegen spannende wedstrijden gedurende de competitie, maar nu leek de fut er een beetje uit bij de Stadjers.

De thuisploeg kon de eerste set dan ook met gemak (25-15) naar zich toe trekken. De overwinning kwam dichterbij voor de Usquerders en dus werd ook de druk groter. Dat speelde in de tweede set mee in het spel van GAV Unitas. Nu lag de pass wel iets beter bij de Usquerders, maar ging VT-Martinistad degelijker spelen. Zij kwamen beter door met hun aanvallen. Toch stond er op bepaalde momenten in de strijd een goed blok opgesteld bij de thuisploeg. De tweede set wisten de gastheren met 25-22 naar zich toe te trekken.

De derde set zou ondanks de al gewonnen wedstrijd, wel uitmaken voor het aanstaande kampioenschap. Als men deze zou verliezen kon de champagne nog wel even blijven staan. Het was dus zaak voor het team om alles op alles te zetten om niets meer aan het toeval over te laten. Er moest gewonnen worden om nu kampioen genoemd te mogen worden.

Trainer Johan Dob besloot vers bloed op te stellen. Twee spelerswissels moesten het team weer wat extra’s brengen. Toch ging de laatste set wat moeizaam van start, maar men kon  snel orde op zaken stellen. Beide ploegen bleven wat het niveau van het spel betreft ondermaats. VT-Martinistad kon ook in deze laatste set geen roet meer in het eten gooien van de Usquerders. Ook deze set werd redelijk gemakkelijk gewonnen door GAV Unitas met een setstand van 25-19. Al met al een niet te moeilijke overwinning voor de thuisploeg.

Na de wedstrijd werden er de nodige plichtplegingen uitgevoerd, zoals dat bij een kampioenschap hoort. Uit handen van GAV Unitas bestuurslid Marian Bakker werd er aan iedere speler een roos uitgereikt met de daarbij behorende fles met bubbels. Het team deed onder het toeziend oog van het publiek zich tegoed aan de alcoholische versnapering. Uit handen van de NVC-penningmeester Diana Haan, kreeg men de welgemeende felicitaties en de NVC-wisselbokaal uitgereikt.

Voor de tweede achtereenvolgende keer blijft deze beker dus in Usquert. Nadien kon men onder het genot van een hapje en een drankje genieten en napraten in de kantine van het dorpshuis. Het team heeft onderling uitgesproken, hopelijk in dezelfde samenstelling, weer een gooi te doen naar het kampioenschap van 2016.

No Replies to "Volleyballers GAV Unitas weer kampioen"