Appingedam klopt SC Stadspark

Appingedam heeft op het Burgemeester Wellemansportpark met 2-0 van runner-up SC Stadspark weten te winnen. De Damsters speelden met name in de eerste helft een voortreffelijke wedstrijd. De verbazing was dan ook alom dat er met de rust nog geen 2 of 3-0 op het scorebord stond, maar slechts 0-0.

Al in de 10e minuut werd Doan Ibraimi met een listig een-tweetje vrij voor de keeper van de gasten gezet, maar Ibraimi schoot de bal in de handen van de doelman. Nog geen vijf minuten later had Ibraimi de hoek voor het uitzoeken, maar werd de inzet tot hoekschop verwerkt. Tot de 30e minuut had Appingedam nog een handvol reele scoringsmogelijkheden, maar de bal wilde er niet in. Tot drie keer toe werden schoten van Roy de Groot, die de keeper al gepasseerd waren, vervolgens van de doellijn gehaald. Ook Swendly Martina kon in die periode alleen op de doelman af, maar zijn schot was te slap.

De Stadjers hadden heel veel overtredingen nodig om de gastheren te stoppen. Pas in de 40e minuut kwamen de gasten in de buurt van doelman Jelmer Kiewiet, die een doelpoging tot hoekschop wist te verwerken. Uit die hoekschop ontstond een gevaarlijke situatie toen de overigens goed spelende Lars Mulder, de bal verkeerd op de slof kreeg waarbij hij bijna zijn doelman verschalkte.

Na de rust kwam SC Stadspark wat meer aan de bal, maar zonder echt gevaarlijk te worden. In het eerste kwartier van de tweede helft zette Appingedam het goede spel voort. Ook nu wilde de openingsgoal aanvankelijk niet vallen. Schoten van Jivan Vroom, Anthon Hoorndijk en opnieuw De Groot werden, zij het met veel moeite, door de sluitpost van SC Stadspark gepareerd. In de 70e minuut ontstond en een vreemde situatie voor het Damster doel. Een schot leek hoog over het doel te verdwijnen, maar door de stevige wind waaide de bal terug en landde verticaal voor het doel van Kiewiet. Deze wist met een uiterste krachtsinspanning de bal alsnog te bemachtigen.

Een doelpunt van SC Stadspark was onverdiend geweest, want behalve lange ballen kwam er niet veel goed voetbal van de voeten van de bezoekers. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het Damster spel door vermoeidheid wat onnauwkeuriger. Desondanks bleef de druk aanhouden en dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0. Een hard schot van De Groot kwam op de knieën van de doelman terecht. Het leer bleef in het strafschopgebied hangen en in een mêlee van spelers rommelde Jivan Vroom de bal in het doel.

In blessuretijd werd invaller Bart Huizinga goed aangespeeld en met zijn bekende grote passen ging hij op het doel van SC Stadspark af. De goalie had geen verweer op zijn schuiver: 2-0. Met die treffer maakte Appingedam een einde aan alle onzekerheid omtrent een goede afloop. Het werd uiteindelijk een verdiende overwinning voor de thuisclub die om de toppositie in 3C blijft meedoen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Zuidhorn,. Dat duel telt mee voor de tweede periode waarin Appingedam bovenaan staat.

* Appingedam – SC Stadspark 2-0 (0-0). Jivan Vroom 1-0; Bart Huizenga 2-0.

No Replies to "Appingedam klopt SC Stadspark"