Doelpuntloze remise De Pelikanen

De Pelikanen heeft voor de vierde keer op rij niet verloren, maar omdat drie van die vier duels in een gelijkspel eindigden is de situatie op de ranglijst nog steeds zeer precair. In de wedstrijd tegen Noordwolde voetbalden de Damsters wat gemakkelijker, hadden ook wat meer balbezit, maar qua kansen deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Vlak voor tijd kwamen de Damsters goed weg toen Noordwolde de beste mogelijkheid van de hele wedstrijd kreeg maar onbenut liet.

Noordwolde miste Jorrit Dijkstra en Jorrit Borgman, terwijl bij de Peli’s Jermaine Bos ontbrak. De weer fitte Vincent Benesia begon op de bank. De wind had vrij spel op het open sportpark in Noordwolde en de bal was heel vaak buiten de lijnen. De eerste mogelijkheden waren voor de gasten, die het niveau van een week eerder lang niet haalden. Danny Kremer bediende Ruben Keizer, maar die kwam een teentje tekort. Na tien minuten testte Jermain Plessaer de kwaliteiten van Rody Bos en die bleken bij de snel herstelde doelman in orde. In de beginfase was Silvan Havinga erg lastig voor de bezoekers uit Appingedam en toen deze Daan de Groot te snel af was, greep Rody Bos uitstekend in.

Na een pass van Keizer verscheen Danny Kremer alleen voor doelman Roelof Bolt, maar hij kwam er niet voorbij. Beide teams schoten een kansrijke vrije trap net over de lat, via Plessaer (Noordwolde) en Jeffrey de Vries ( De Pelikanen). Na een half uurtje testte Keizer uit een vrije schop doelman Bolt, die de bal wel losliet, maar zich kon herstellen. Kort voor de theepauze worstelde Kremer zich nog een keer door de geelzwarte defensie, maar ook nu bleef Bolt overeind. Ook de thuisploeg was nog een keer gevaarlijk, maar Bos hield Havinga via een hoekschop van scoren af.

De Pelikanen begon goed aan de tweede helft en leek van het lichte windvoordeel te gaan profiteren. Een prachtige passeerbeweging van Ronald Hund leverde wel gevaar, maar geen treffer op. Keizer zag een vrije trap weggebokst en Mart Zuidema werd in doorgebroken positie ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Tussendoor kreeg Dannick Meima een kansje voor de ploeg van trainer Roy Kamps, maar Bos was weer attent. In de 74e minuut schoot Ruben Keizer net naast na een ingooi van Mart Zuidema. Aan de andere kant moest Rody Bos weer twee keer ingrijpen op een inzet van Meima en een schot van Bas Hoiting. De aanvoerder van de Peli’s deed het prima.

Na wat wissels aan beide kanten was een voorzet in een kansrijke positie van Zuidema te hoog en miste Danny Kremer in de 85e minuut een prima kans na een mooie pass van Jeffrey de Vries. Kremer had kunnen lobben, maar nam de bal aan en verloor de controle op het hobbelige veld. Invaller Vincent Benesia kopte een voorzet van Zuidema net naast de paal, maar de allergrootste kans moest nog komen.

In de 90e minuut verdedigde De Pelikanen ondermaats en plotseling kreeg invaller Peter Laning een uitgelezen mogelijkheid. In plaats van te  schieten koos de jongeling voor een pass op teamgenoot Havinga. De ploeg van trainer Bouma  kon het oplossen en haalde opgelucht adem. Voor de derde wedstrijd op rij kreeg men geen  tegendoelpunt, maar men kwam tegen Noordwolde ook niet tot scoren en dus bleef de brilstand gehandhaafd. Scheidsrechter Smit uit Haren leidde goed en hield de kaarten op zak. Zaterdag ontmoet De Pelikanen de enige ploeg die lager op de ranglijst staat en dus is Helpman de tegenstander.

* Noordwolde- De Pelikanen 0-0

No Replies to "Doelpuntloze remise De Pelikanen"