Memesa komt net te kort tegen koploper

De volleybaldames van Memesa uit Appingedam hebben de uitwedstrijd tegen koploper Volklubol uit Oldehove met 3-1 verloren. In een enerverende wedstrijd was het verschil in alle sets slechts twee punten.

Vol goede moed togen de dames van coaches Kees Parent en Dolf Langerhuizen richting Oldehove om daar aan te treden tegen de plaatselijke volleybalvereniging Volklubol. De laatste drie wedstrijden waren winnend afgesloten en daarmee was flink wat zelfvertrouwen getankt. Tijdens de warming up haakt Sharon Langerhuizen geblesseerd af met een dijbeenblessure. Annette Ottens nam haar plaats in.

Vol overtuiging werd aan de eerste set begonnen. Memesa speelde zeer goed volleybal. Meet heel veel serve-druk, een prima verdediging onder aanvoering van libero Marjolein Groeneveld en prima gevarieerde aanvallen werd brutaal een voorsprong genomen. De thuisclub vluchtte bij de stand 6-11 in een time-out. Deze time-out had het nodige effect. Volklubol kreeg meer vat op het spel en kwam langzaam maar zeker dichterbij. Boven de twintig was de thuisclub effectiever en Memesa niet daadkrachtig genoeg en zo wist Volklubol alsnog nipt de eerste set in de wacht te slepen met 25-23.

Ook in de tweede set wist Memesa beter uit de startblokken te komen. Met name aanvallend was de ploeg uit Appingedam de bovenliggende partij. Annette Ottens, Sylvia Hartjes en Leonie Mooi scoorden er lustig op los. Serverend lieten de Damsters te veel steken vallen maar halverwege de tweede set stond er een 11-16 voorsprong op het bord. Wederom wist Volklubol na een time-out terug in de set te komen. Memesa wist wel weer als eerste op twintig punten te komen maar was wederom niet daadkrachtig genoeg op de zogenaamde ‘big points.’ De thuisclub kwam langszij en wist de set met 25-23 af te maken. De Damster dames stonden in de derde set lange tijd op voorsprong. Nu wist Volklubol vanaf 17-19 terug te komen en de set met 27-25 te winnen.

Jammer voor de meiden uit Appingedam was dat met name de eerste tempo-aanval minder goed op dreef was. Hierdoor was spelverdeler Marjan Bodde geneigd veel over de buitenkant te spelen en werden deze enigszins overbelast en vermoeid. Na drie sets stond er een 3-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord terwijl Memesa grote delen van de wedstrijd en sets op voorsprong had gestaan en het heft in handen had. Telkens wisten de dames het echter boven de twintig niet af te maken en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

In de vierde set leek het erop alsof Memesa zonder punten naar huis terug moest gaan. Na de tweede time-out stond een score van 16-10 voor de thuisploeg op het scorebord en leek de wedstrijd gespeeld. Kees Parent gaf in de time-out echter aan dat de dames zichzelf enorm te kort zouden doen als ze in deze kwalitatief goede wedstrijd zonder punten zouden vertrekken.
‘Je niet gewonnen geven en zo lang mogelijk op het veld blijven staan was het advies.’ Na nog een keer alles uit de vermoeide lichamen te persen wisten de dames zich alsnog in de set terug te vechten. Wat in de eerste drie sets niet wilde lukken, lukte nu wel. Ook boven de twintig werden de punten daadkrachtig gespeeld en afgemaakt. Zo werd de wedstrijd afgesloten met setwinst
(25-27) en wist Memesa toch nog een puntje in de wacht te slepen.

* Volklubol – Memesa 3-1. Setstanden: 25-23, 25-23, 27-25 en 25-27.

No Replies to "Memesa komt net te kort tegen koploper"