DIO Bedum wint spannende topper

De heren van DIO Bedum wisten zich gesteund door een grote groep meegereisde supporters.

In een zinderende pot volleybal hebben de volleyballers van DIO Bedum in Hilversum, onder het toeziend oog van de meegereisde supporters, met 2-3 van thuisclub Gemini-S weten te winnen. De Bedumers blijven daarmee volop in de race om promotie.

Voorafgaand aan het duel wisten de Bedumers dat het geen eenvoudige avond ging worden. De ploeg uit Hilversum stond slechts twee punten achter de titelkandidaat en had de afgelopen zes wedstrijden weten te winnen. Speciaal voor deze belangrijke uitwedstrijd werd een touringcar geregeld voor de supporters van DIO om de ploeg te ondersteunen.

De eerste set van de wedstrijd was er een van hoog niveau van de kant van de Bedumers. Het team speelde aanvallend en verdedigend uitstekend. De thuisploeg had het voornamelijk lastig met een sterk serverende Jan Bakker en een goed blokkerende Nico Hoekstra. Zo werd een 6-4 achterstand omgezet in een 7-15 voorsprong.  DIO Bedum bouwde de voorsprong verder uit en gaf deze ook niet meer uit handen. De eerste set werd dan ook met 15-25 gewonnen.

De tweede set was bijna een kopie van de eerste, ware het niet dat het nu in het voordeel van de thuisploeg was. Gemini-S begon sterker te spelen en liet zien dat zij niet voor niets een concurrent zijn om het kampioenschap. DIO Bedum kon het niveau van de eerste set niet meer halen. De set werd daarom ook verdiend door de thuisploeg in winst omgezet (25-17) en daaarmee was de stand gelijk getrokken.

De gastheren begonnen ook sterk aan de derde set. Bij een stand van 19-11 in het voordeel van de thuisclub leek het erop dat men ook deze set zou winnen, maar niets was minder waar. De Bedumers herpakten zich en wonnen de derde set met 22-25. De daaropvolgende set viel weer ten prooi aan de thuisploeg en wel met 25-18.

Een vijfde set moest uitkomst brengen wie zich winnaar van het duel zou mogen noemen.  DIO Bedum begon als beste en wist meteen een gat van zes punten te slaan. Bij een stand van 2-8 werd er van helft gewisseld. Gemini-S kon het gat niet meer dichten. Het was 10-14 toen de laatste bal door Jan Bakker hard binnen werd geslagen. De buit was binnen en de blik kan nog steeds op promotie gericht blijven.

Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. De Bedumers krijgen dan de studenten van Donitas uit Groningen op bezoek. Het duel in de eigen sporthal De Beemden begint om 19.30 uur.

* Gemini S – DIO Bedum 2-3. Setstanden 15-25, 25-17, 22-25, 25-18 en 10-15.