WEO in slot langs SV Woltersum

Voor het Woldendorper WEO stond zondag de eerste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma. De tegenstander was SV Woltersum, dat een week eerder indruk had gemaakt door met 2-3 bij Blauw Geel ’15 te winnen. De gastheren waren dus gewaarschuwd. Op een moeilijk bespeelbaar veld leek het er aanvankelijk niet op dat WEO zou gaan winnen, maar vlak voor tijd werd toch de 2-1 gescoord en bleveen de punten in eigen huis.

WEO begon moeizaam en had de beginfase nodig om de juiste samenstelling te vinden en Woltersum in de opbouw al vast te zetten. Opbouwend ging het voor WEO ook moeilijk. Het middenveld werd mede door het moeilijk bespeelbaar veld, met een verhoogde kans op een foute pass, vaak overgeslagen. De aanvallers werden echter evenmin bereikt. Eén van de spaarzame kansen in de eerste helft was voor Daniël Boekee die na een goede pass van Niels Jansen op de keeper af mocht gaan. Hij wilde de goalie met een hard schot kansloos laten, maar de bal ging recht op de sluitpost af en kon opgeraapt worden.

Het was Woltersum dat op voorsprong kwam. WEO verloor de bal op het middenveld, waarna Woltersum in de omschakeling de aanval goed uitvoerde en op 0-1 wist te komen. Vlak voor rust kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Wouter Slager gaf de bal goed voor op Jan Meijerhof die de bal op de slof nam en de gelijkmaker liet aantekenen. Met de 1-1 stand werd er gerust.

In de rust was de geblesseerde Kylian Verbeek in de kleedkamers achtergebleven en vervangen door A-junior Bert Jager. Net als in de eerste helft waren er ook in het tweede bedrijf weinig kansen te noteren. Beide ploegen probeerden het wel, maar kwamen niet tot grootse daden.

De wedstrijd leek dan ook op een terecht gelijkspel af te stevenen, maar naar voorbeeld van onze goede buren over de grens scoorde WEO vlak voor tijd de winnende. Een verre uittrap van keeper Mickeal Bos werd door de laatste man van Woltersum gemist, waarna Niels Jansen de bal meenam naar de achterlijn en deze voor gaf op de meegelopen Daniël Boekee. Samen met zijn tegenstander werkte hij de bal over de doellijn: 2-1. Hierna werd de moegestreden Jeroen ten Have nog gewisseld voor A-junior Ties de Boer die een minuut op het veld stond toen scheidsrechter De Vries het genoeg vond.

Met deze overwinning deed WEO zijn plicht, maar het voetbal zal de komende weken moeten verbeteren om mee te gaan doen voor de tweede periode. Zondag wacht de Woldendorpers de thuiswedstrijd tegen Froombosch.

No Replies to "WEO in slot langs SV Woltersum"