Holwierde verliest van beter SIOS


SIOS-speler Mike Wijma (links) is een van de spelers die een heel andere kant op lijkt te willen dan de man met de bal Yirsan Bouman en rechts naast hem Christian van der Broek.

Holwierde heeft weinig kans gemaakt in het thuisduel tegen het Sauwerder SIOS. De mannen van trainer Eddy Tuik gingen met 1-3 onderuit. ‘In de eerste helft hadden we niks te vertellen. SIOS is gewoon een goede ploeg’, aldus Tuik.

De gasten hadden na een dik half uur spelen al een comfortabele 0-3 voorsprong genomen en konden vervolgens rustig afwachten wat Holwierde zou doen. Volgens Tuik was het niet reëel om te denken dat zijn team de achterstand na de pauze wel even zou wegpoetsen. ‘We wilden gewoon een goede tweede helft spelen. Je weet nooit wat er dan gebeuren kan’, aldus de coach. De Katmisbewoners konden geen vuist maken. Het duurde tot toen minuten voor het laatste fluitsignaal alvorens er reden tot juichen was. Een vrije trap van Yirsan Bouman leek de doellijn te zijn gepasseerd, maar teamgenoot Peter Bouwsema nam geen risico en besloot het leer tegen het nylon te kletsen. De treffer kwam te laat om nog eens extra gas te geven. Dat zal Holwierde zaterdag zeker doen in het duel met KRC. Dat lijkt alles te verliezen wat verloren kan worden, maar was vorig jaar wel de enige ploeg waarvan Holwierde verloor.

* Holwierde – SIOS 1-3 (0-3). Stefan Bultena 0-1; Sander Bultena 0-2; Harmen Wienke 0-3; Peter Bouwsema 1-3

No Replies to "Holwierde verliest van beter SIOS"