Knappe zege Viboa op Broekster Boys

Viboa heeft op het eigen sportpark met 2-1 van Broekster Boys weten te winnen. De Winsumers, momenteel hekkensluiter in de eerste klasse E, konden de punten goed gebruiken. Ze heersten met name in de eerste helft en legden daar de basis voor de latere overwinning op de Friezen.

De openingsfase bood niet veel helderheid over de mogelijke afloop van de confrontatie. De grootste kans was na een paar minuten voor de gasten, maar doelman Cedric Tillema stond op zijn post. Na een klein kwartier werd de wedstrijd door Viboa opengebroken. De thuisclub had het heft in handen genomen en kwam op voorsprong dankzij een treffer van Wouter Bloem: 1-0. Hij scoorde uit een voorzet van rechts van Bauke Hoekstra.

Enkele minuten later had de bal zomaar op de stip kunnen liggen toen Thomas Kauw binnen het strafschopgebied werd aangetikt. Scheidsrechter De Jong zag er echter geen strafschop in. Viboa speelde met meer ambitie en wil om een goed resultaat te behalen. Amper zeven minuten na de openingstreffer was er opnieuw reden tot juichen toen Steffen Vader de marge wist te verdubbelen: 2-0. Hij schoot en corner hard in die door iedereen werd gemist.

Viboa leek hard op weg zichzelf te belonen voor een goede fase en bleef ook na de tweede goal aandringen. Marcel Pannekoek kreeg nog een mogelijkheid. Voor de thee werd er echter niet meer gescoord.

De verwachting was dat Broekster Boys na de doelwisseling flink van zich zou afbijten en dat gebeurde dan ook. Sjoerd Westra en Piet Wessel Dijkstra werden binnen de lijnen gebracht om de aanvallende intenties van de gasten nog eens te benadrukken. Ze werden daarbij geholpen door het feit dat Viboa te slap aan het tweede bedrijf begon. De Winsumers hadden echter het geluk dat Broekster Boys allerminst overtuigend ten strijde trok. Sterker nog, met wat meer fortuin hadden de gastheren het duel vroegtijdig kunnen beslissen.

Doelman Oortgysen moest handelend optreden op inzetten van bijvoorbeeld Hoekstra. Een poging van doelpuntenmaker Bloem werd door Sjoerd Westra voor de doellijn weggeveegd. Steffen Vader dacht zijn tweede van de middag te kunnen laten noteren. Zijn inzet verdween, tot opluchting van de Damwoudsters, naast het doel. Opluchting was er eveneens toen Thomas Kauw het scoren werd belet.

Een opmerkelijk moment diende zich vervolgens aan toen Rick Schaaphok zijn trainingspak uittrok en in het veld kwam voor Bauke Hoekstra. Schaaphok heeft ruim twee jaar blessureleed achter de rug en kon eindelijk weer voetbalminuten maken. Hij toonde weer iets van zijn oude vorm, trok en sleurde waar het kon zijn teamgenoten mee in de strijd en speelde in de 81e minuut Bloem aan. Die dacht na de assist zijn tweede van de middag te maken. De treffer werd echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

Kas Huizinga probeerde diep in de tweede helft Cedric Tillema koppend te verschalken, maar de sluitpost was attent. Schaaphok had zijn rentree daarna extra glans kunnen geven maar mikte het leer in de handen van de Friese sluitpost.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal keerde de spanning alsnog terug in de wedstrijd toen Riemer Doornbos de Winsumer goalie kansloos liet. Hij moest het antwoord schuldig blijven op het harde schot van de Fries: 2-1. Meer zat er voor de bezoekers niet in.

Toen arbiter De Jong voor de laatste keer had gefloten, balden de Viboa-fans hun vuisten. Het was nog even billen knijpen geworden, maar de buit was binnen. Zaterdag wacht de Winsumers opnieuw een krachtmeting van formaat. Dan komt Oranje Nassau op bezoek.

* Viboa – Broekster Boys 2-1 (2-0). Wouter Bloem 1-0; Steffen Vader 2-0; Riemer Doornbos 2-1

No Replies to "Knappe zege Viboa op Broekster Boys"