NEC Delfzijl zegeviert in Zeerijp


Ruben Stam van NEC Delfzijl probeert zich langs de Riepsters Jacob Havinga (liggend) en Frank Pijper te worstelen. Aanvoerder Michiel Verloove kijkt op de achtergrond toe, net als zijn collega Geert van der Veen (rechts).

NEC Delfzijl heeft in Zeerijp met 0-2 van De Fivel weten te winnen. De ploeg van trainer Erwin Heerlijn had minder van de gastheren te duchten dan men op voorhand had veerwacht. De Riepsters waren wel van goede wil en vochten voor wat ze waard waren, maar konden geen echte vuist maken. Door de zege, en puntverlies van de concurrentie, mag NEC Delfzijl zich nu de nieuwe koploper in 3C noemen.

De Delfzijlsters hebben de ambities hoog opgeschroefd. Een klassering bij de eerste vijf wordt als minimaal doel gesteld. Om aansluiting met de top te houden zou er in ieder geval gewonnen moeten worden. NEC is dit jaar goed van start gegaan. Van de vijf gespeelde wedstrijden werden er drie gewonnen, kwam er één keer een remise tot stand en was er een nederlaag. Het aantal ploegen dat aanspraak op de titel kan maken is nog steeds groot en de Havenkanters mogen zich ook tot dat kwintet rekenen.

Net als bovenaan is het ook onderin ongemeen spannend. De Pelikanen, Helpman, Godlinze, maar ook De Fivel bevinden zich in de hoek waar men net wil zitten. Al speelt hier wel het aantal gespeelde wedstrijden een belangrijke rol. Lichtpuntje voor De Fivel was dat men in Delfzijl met 2-3 had weten te winnen. Cees bij de Leij (2x) en Jacob Havinga maakten destijds de doelpunten.

Het duel op het allerminst egale veld leek al snel op gang te zullen komen. Na wat schermutselingen over en weer kwam NEC Delfzijl in de 14e minuut op voorsprong dankzij een doeltreffende kopbal van  Kris Klasens uit een corner van Erwin Noordhof: 0-1.  De Fivel probeerde het wel, maar strandde vaak in de goede bedoelingen. Qua werklust kon men de gastheren niks veerwijten. De ploeg die een week eerder koploper Marum het leven nog zuur had gemaakt, kreeg tegen de Delfzijlsters geen noemenswaardige mogelijkheden. Vlak voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Blom was er wel even sprake van onrust in de verdediging van de fusieclub, maar doelman Bas Westerhuis bleef baas in eigen strafschopgebied.

Vlak na de pauze sloeg NEC Delfzijl opnieuw toe. Michiel Verloove nam achter de bal plaats om een vrije trap te nemen. Hij mikte het speeltuig langs de opgestelde muur en in de vrije hoek. Doelman Ruud Kuizenga ondernam nog wel een poging het gevaar te elimineren, maar dook over de bal heen: 0-2. Voor de gasten was het daarna lekker voetballen. De Fivel moest wel komen en zou ongetwijfeld achterin gaten laten vallen. Het grootste gevaar viel pas in de slotminuut te noteren. Paal en lat stonden Riepster succes echter in de weg. Daarvoor had NEC Delfzijl het duel al lang definitief kunnen beslissen, maar was onzorgvuldig in de afwerking.

* De Fivel – NEC Delfzijl 0-2 (0-1). Kris Klasens 0-1; Michiel Verloove 0-2.

No Replies to "NEC Delfzijl zegeviert in Zeerijp"