Titelkandidaat Harkstede klopt ZEC

Met slechts 1-2 verliezen van een ploeg die beduidend hoger staat en toch nog vrede met de nederlaag hebben. Trainer Gerard Heun van ZEC kan niks anders concluderen. ‘We hebben gegeven wat we konden, maar uiteindelijk heeft Harkstede terecht gewonnen’, sprak de oefenmeester na afloop van de thuiswedstrijd die de Zandeweersters hadden gespeeld.

Harkstede heeft titelaspiraties, ZEC wil graag nog wat hoger op de ranglijst klimmen. In een notendop zijn dat wel de doelstellingen die beide clubs nastreven. De gasten konden zich geen puntverlies veroorloven om de race met koploper Wagenborger Boys vol te kunnen houden. Ze zouden de zege echter niet op een presenteerblaadje aangereikt krijgen. Sterker nog, met wat meer scherpte had ZEC de bezoekers in het eerste kwart heel wat problemen kunnen bezorgen. ‘We kregen een paar dikke kansen. Die hadden we moeten benutten’, aldus Heun.

Waar zijn team echter naliet te scoren, deed Harkstede dat wel. Zij gingen dan ook met een comfortabel ogende 0-2 voorsprong de kleedkamers in om aan de thee te beginnen. Na een dik half uur scoorde Marnicq Melishoek de openingstreffer en vier minuten voor de pauze verdubbelde Brian Mekenkamp de marge.

Na de doelwisseling probeerde ZEC de bakens te verzetten. De thuisclub nam meer risico’s, gooide er nog een extra spits in en ontsnapte aan een nog grotere achterstand. Sterker nog, het was Erik Bos die de gastheren een kwartier voor tijd dichterbij wist te brengen: 1-2. Verder liet Harkstede het echter niet komen.

‘Natuurlijk hoop je dat je een goed resultaat neerzet tegen een ploeg die kampioen wil worden. De eerlijkheid gebiedt me echter ook te zeggen dat zij gewoon meer kwaliteit in huis hebben. Het is dus niet helemaal vreemd dat zij een stuk hoger staan dan wij’, vindt Heun.

* ZEC – Harkstede 1-2 (0-2). Marnicq Melishoek 0-1; Brian Mekenkamp 0-2; Erik Bos 1-2

No Replies to "Titelkandidaat Harkstede klopt ZEC"