Warffum straft fouten Farmsum af


Farmsumer Davy Brontsema probeert de tackle van Jan Klinkhamer te ontwijken. Op de achtergrond kijkt Mohamad Kiffat toe.

Farmsum heeft op eigen veld een 1-5 nederlaag geleden tegen Warffum. De thuisclub had het verlies deels aan zichzelf te wijten. De tegengoals kwamen namelijk wel erg gemakkelijk tot stand. Grote man aan Warffumer kant was Gert-Jan Dijkhuizen. Hij produceerde een loepzuivere hattrick.

Voor Farmsum werd het wel weer eens tijd voor een overwinning. Vooral na het pak slaag (0-7) dat men een week eerder in eigen huis van Kloosterburen kreeg. Veel leek men er niet van te hebben geleerd. De fouten stapelden zich na het eerste fluitsignaal in rap tempo op en het duurde niet lang alvorens Warffum dit wist af te straffen. De gastheren vroegen in feite om een tegengoal voor de manier waarop er werd verdedigd. De spelers stonden vaak aan de verkeerde kant of speelden teamgenoten in de dekking aan. Het driemansblok achterin was niet opgewassen tegen de beweeglijke en snelle voorwaartsen van de kanaries.

Na een waarschuwingsschot van Jordi Picauly was het Gert-Jan Dijkhuizen die de score in de 13e  minuut wist te openen na een breedtepass van Bartel Klinkhamer: 0-1. Nog geen drie minuten later had hij ook nummer twee tegen het nylon liggen. De bal werd simpel ingeleverd door Farmsum en genadeloos afgestraft: 0-2.

De thuisclub wist er weinig tegenover te stellen. Eigenlijk was het schot van Jan Bisschop het enige moment waarop men bij de gastheren opveerde. Zijn inzet werd echter door goalie Marko Stoepker uit de hoek gegrist. Robin de Vries dacht een panklare voorzet te hebben afgeleverd, maar Robert Veenhuis kreeg er bij de tweede paal zijn voet er niet tegenaan.

Aan de andere kant liet Dijkhuizen zien hoe het wel moest. Hij kapte heel simpel een verdediger uit en deponeerde het speeltuig langs sluitpost Daniël Venhuizen: 0-3. De ploeg van trainer Simon Bos leek hard op weg naar een grote overwinning, maar zakte na de derde treffer wat in. Dat kwam ze op slag van rust op een tegentreffer te staan waar Jan Bisschop zijn handtekening onder zette: 1-3.

Na de doelwisseling bleek Farmsum ineens wel een vuist te kunnen maken. Daarbij werden ze echter geholpen door een slordig spelend Warffum dat de scherpte ogenschijnlijk in de kleedkamer had achtergelaten. Stefan Maat dacht de 2-3 te hebben gescoord, maar de treffer werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Ook daarna waren er mogelijkheden om dichterbij te komen. Het wilde echter niet meezitten en het laatste beetje verzet werd gebroken toen Roel Klinkhamer er 1-4 van wist te maken. Uiteindelijk bepaalde de voor Dijkhuizen ingevallen Tom Schollema de eindstand op 1-5.

* Farmsum – Warffum 1-5 (1-3). Gert-Jan Dijkhuizen 0-1; Gert-Jan Dijkhuizen 0-2; Gert-Jan Dijkhuizen 0-3; Jan Bisschop 1-3; Roel Klinkhamer 1-4; Tom Schollema 1-5

No Replies to "Warffum straft fouten Farmsum af"