Klimaatgroep Stars pakt koppositie

JanTammenga
Jan Tammenga Klimaatgroep Stars in zijn partij tegen Wilfred Schipper Hilversum (foto © TTV Midstars).

Het was in Middelstum weer genieten op tafeltennisgebied. Thuisclub Klimaatgroep Stars kruiste aan de Coendersweg de degens met Hilversum en won het duel met maar liefst 9-1.  Door de zege heeft men nu de leiding in de eerste divisie B.

Vooral Tan Anran liet van zich spreken. De in Amsterdam woonachtige Chinees wisselde weer het ene hoogstandje met het andere af. Naast de spectaculaire en knetterharde forehand strokes verraste Tan in zijn partij tegen Lars Adema de toeschouwers en Adema zelf door de bal niet over het net maar langs het net te spelen.

Tan liet wederom zien wat je allemaal met een pingpongbal kunt doen. Ook niet zo gek als je bedenkt dat Tan Anran, voordat hij naar Nederland kwam, tot de beste 150 spelers van China behoorde. Maar liefst 300 miljoen inwoners van China beoefenen de tafeltennissport. Jan Tammenga was de enige zaterdag die er niet onderuit kwam om zijn tegenstander Wilfred Schipper te feliciteren na een 3-1 nederlaag in games.

Daar bleef het ook bij. Tan Anran en Colin Rengers bleven ongeslagen en Tan en Tammenga wisten ook het dubbelspel te winnen. Met vier punten voorsprong op de nummer twee Salamanders uit Wateringen is Klimaatgroep Stars op de helft van de competitie de nieuwe koploper in de eerste divisie B. Zaterdag staat de topper in Wateringen tegen Salamander op het programma. Op 4 april is de eerstvolgende thuiswedstrijd. Dan komt Pecos op bezoek. De wedstrijd begint om 16.00 uur

De reserves van Klimaatgroep Stars konde de uitstekende prestatie van vorige week, 8-2 winst op Zwolle, geen vervolg geven in het thuisduel tegen Disnierats uit Hoorn. De Middelstummers begonnen gehavend aan de wedstrijd door de afwezigheid van Jaap van Tijum en Jan Thews. Peter de Hek spelend in het derde team kreeg de ondankbare taak om  in de tweede divisie in te vallen. Dit is een te groot gat met de noordelijke divisie waar De Hek normaliter speelt. Thomas Kuijer en Bagram Gerami wisten beiden van Roy Broersen te winnen en daarmee was de koek op voor de thuisclub. ook voor hen wacht op 4 april een thuiswedstrijd. Men speelt dan GTTC Groningen en ook nu is de aanvangstijd 16.00 uur.

De dames van de Middelstummer vereniging hebben de aanval op de koppositie in de landelijke tweede divisie ingezet. Na vorige week tafeltennis Zwolle met een 10-0 nederlaag naar huis te hebben gestuurd waren nu de dames van Trias uit Twello aan de buurt. Al biedt de eerlijkheid te zeggen dat de tegenstander maar met twee dames achter de tafel verscheen. Dus een 3-0 voorsprong had Klimaatgroep Stars automatisch al in de knip. Desalniettemin lieten Eline Gras, Linda van der Veen en Yvette Gombert hun tegenstanders in verbijstering achter en werd het dus opnieuw 10-0. DTV ’84 uit Dalfsen is zaterdag 4 april in Middelstum de volgende tegenstander. De aanvang 18.00 uur.

No Replies to "Klimaatgroep Stars pakt koppositie"