WEO verpulvert Froombosch

Op het Woldendorper sportpark stond zondag het duel tussen thuisclub WEO en Froombosch op het programma. Na de krappe overwinning van een week eerder tegen Woltersum, verwachte trainer Marshall Pourier nu wat meer entertainment voor het Woldendorper publiek en dat gebeurde dan ook. De gastheren veegden Froombosch met maar liefst 8-1 van de groene grasmat.

De wedstrijd was amper vijf minuten onderweg toen WEO op voorsprong kwam. Wouter Slager schatte de lange bal van Patrick van der Mijle beter in dan zijn tegenstander en tikte het leer langs de uitkomende keeper: 1-0. Froombosch kwam op gelijke hoogte dankzij een penalty. Nadat Arnoud ten Have zijn tegenstander kwijt was, probeerde laatste man Benjamin Havik herstelwerkzaamheden te verrichten. Dat ging ten koste van een overtreding in het strafschopgebied en dus ging de bal op de stip: 1-1.

In de 18e minuut zette Niels Jansen WEO weer op voorsprong. Hij ronde een eentweetje met Wouter Slager koppend af: 2-1. Na een half uur spelen kreeg WEO een penalty nadat Van der Mijle over het been van zijn tegenstander ging. De penalty werd foutloos binnengewerkt door Wouter Slager: 3-1. Voor het rustsignaal van de scheidsrechter was de ingevallen Rob Landman nog dicht bij een doelpunt. Een goede voorzet van Niels Jansen werd door hem aangenomen. Hij haalde uit met links, maar dat bleek niet zijn sterkste been te zijn. De doelman wist redding te brengen. Met de 3-1 stand gingen beide teams aan de thee.

In de 55e en 60e minuut was het de beurt aan Daniël Boekee. Hij was twee keer trefzeker en zette WEO op 5-1. Het eerste doelpunt kwam uit een uittrap van Mickeal Bos die door Niels Jansen werd doorgekopt. De goed anticiperende Boekee kon alleen op de keeper af gaan en schoof de bal onder hem door het doel in.

Ook bij zijn tweede doelpunt ging hij alleen op de sluitpost af, nu na een steekpass van Van der Mijle. Na Slager en Boekee kwam ook Jansen op twee treffers. Hij ging een combinatie aan met Jeroen ten Have om vervolgens de bal over een tegenstander te tikken en daarna de bal binnen te schieten: 6-1.

Tien minuten voor het einde kreeg WEO een tweede penalty nadat er een overtreding op Boekee was gemaakt. Omdat Slager in de rust al was gewisseld nam Jeroen ten Have de gegeven penalty en scoorde de 7-1. Het slotakkoord was voor aanvoerder Benjamin Havik die geheel vrijstaand voor het doel door Boekee werd aangespeeld en de 8-1 liet noteren. Met deze stand konden beide teams de kleedkamers opzoeken nadat de goed leidende scheidsrechter Koning voor het einde had gefloten.

Met deze overwinning is WEO naar de derde positie gestegen. De komende weken kan worden bekeken of WEO deze positie weet te behouden of zelfs te verbeteren als het vier uitwedstrijden achter elkaar krijgt tegen directe concurrenten voor de bovenste plaatsen. De reeks begint zondag in Groningen tegen Blauw Geel ’15.

* WEO – Froombosch 8-1 (3-1). Wouter Slager 1-0; 1-1 (strafschop); Niels Jansen 2-1; Wouter Slager 3-1; Daniël Boekee 4-1; Daniël Boekee 5-1; Niels Jansen 6-1; Jeroen ten Have 7-1 (strafschop); Benjamin Havik 8-1

No Replies to "WEO verpulvert Froombosch"