Slordig Godlinze verliest van zichzelf

Godlinze is een van de eerste clubs die midweeks aan de bak moest. In Groningen werd de wedstrijd tegen Lycurgus uitgespeeld die eerder dit seizoen bij een 1-0 stand werd gestaakt. Lycurgus wist het restant dinsdagavond in een 4-2 overwinning om te zetten.

Beide teams moesten nog een keer tegen elkaar aantreden omdat het duel vroegtijdig tot een einde kwam nadat de scheidsrechter van dienst onwel was geworden. Hij kreeg het advies van een toevallig aanwezige arts om niet verder te gaan en dus konden de teams destijds naar huis.

In de paar minuten die de eerste helft nog duurde, veranderde er niets aan de 1-0 tussenstand die dankzij een treffer van Bob Kliphuis op het bord was gezet. Na de doelwisseling werd er al snel weer gescoord en kwamen de gastheren op een 2-0 voorsprong. Anthonie Buist ging er op links vandoor en wist het doel te doorboren.

Godlinze toonde veerkracht en wist zichzelf uit een ogenschijnlijk geslagen positie terug in de wedstrijd te knokken. Danny de Vries produceerde de aansluitingstreffer en Elsin Yilmaz zorgde zowaar voor 2-2 nadat een breedtepass van Lycurgus was onderschept.

De bezoekers waren daarna te slordig, anders was Lycurgus op de knieën gegaan. Danny de Vries kwam tot twee keer toe alleen voor de doelman van de Stadjers te staan en mogelijkheden waren er ook voor Zeki Kurt en Reinout Krajenbrink.

Het missen van de kansen kostte de groenzwarten uiteindelijk de kop, al was de manier waarop dan ook uiterst knullig te noemen. Kadir Tekinbas liet zijn tegenstander Patrick Mak wel heel gemakkelijk binnendoor komen en dat betekende 3-2.

Vervolgens was het Ivar Kappen die wel heel opzichtig in de fout ging. Hij probeerde dat middels een overtreding op Bob Kliphuis te herstellen, maar deed dat in het strafschopgebied en dus kwam de bal op de stip te liggen. De penalty werd benut door Ricardo Terhave: 4-2. De scheidsrechter spaarde Kappen door hem geen rode kaart voor te houden.

‘We hebben niet van Lycurgus verloren, maar van onszelf. Als je de kansen laat liggen en gaat zelf staan schutteren, dan vraag je om een nederlaag’, zegt trainer Peter Ernst. De Godlinzers spelen zaterdag  op eigen veld tegen Appingedam, terwijl Lycurgus bij Aduard op bezoek gaat.

* Lycurgus – Godlinze 4-2 (1-0). Bob Kliphuis 1-0; Anthonie Buist 2-0; Danny de Vries 2-1; Elsin Yilmaz 2-2; Patrick Mak 3-2; Ricardo Terhave 4-2 (strafschop).

No Replies to "Slordig Godlinze verliest van zichzelf"