Corenos velt Middelstum in twee minuten

middelstumcorenos

Het Roodeschoolster Corenos heeft de uitwedstrijd tegen buurman Middelstum met 0-2 weten te winnen. Van een hoogstaande wedstrijd was geen sprake. ‘De meest gelukkige heeft vandaag gewonnen’, vindt coach Jan Jaap Zijlstra van Middelstum.

In Roodeschool wist Middelstum afgelopen najaar met 1-2 te winnen dankzij treffers van Martijn Poort en Thijs Hoekzema. Roel Munting scoorde destijds voor Corenos. net als op veel ander velden ondervonden beide teams veel hinder van de straffe wind. De gastheren hadden de wind als eerste schuin in de rug, maar konden er niet veel mee. ‘Er waren wel wat mogelijkheden, maar het niveau was over het algemeen niet best’, vindt Zijlstra.

Corenos maakte een uitglijder tegen VVS, maar is voor het overige redelijk goed uit de winterstop tevoorschijn gekomen. Men begon dan ook met een goed gevoel aan de derby. Ook de bezoekers konden aanvankelijk geen vuist maken en dus bleef het scorebord tot aan de thee onaangeroerd.

Na de doelwisseling bleek al snel dat Corenos beter met de omstandigheden wist om te gaan dan Middelstum. Hoewel het voetbal nog steeds niet bijster goed was, waren het wel de gasten die de wedstrijd open braken. Anne-Jan ten Harkel was de gevierde man nadat hij voor 0-1 had gezorgd. Nog geen twee minuten later lag nummer twee ook achter doelman Alwin Zwerver. De Middelstummers dachten de bal simpel op te ruimen, maar niemand nam de verantwoordelijkheid en vervolgens was het Lars Baar die doel trof: 0-2.

‘Na die goal zijn we geen moment in de moeilijkheden gekomen. Het gaat momenteel crescendo bij ons’, sprak Zuidema na afloop van de wedstrijd. Hij was zeer content met de overwinning. ‘Er was sprake van veel werkvoetbal en veel duels, maar dat is niet erg als het resultaat er naar is’, vindt de oefenmeester.

Door de zege is Corenos qua punten op gelijke hoogte met Middelstum gekomen, al hebben deze wel een wedstrijd minder gespeeld. Voor de Roodschoulsters staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Pelikaan S. op de rol terwijl Middelstum op bezoek moet bij VVK.

De Middelstummer voetbalvereniging heeft de technische staf voor het volgende seizoen overigens rond. Het contract van hoofdtrainer Jan Jaap Zijlstra is onlangs verlengd. Datzelfde geldt voor het contract van Marten Hovenga die de B-Selectie onder zijn hoede heeft. Dirk Pijl neemt net als het huidige seizoen de keeperstrainingen voor zijn rekening. Krijno Bos zal volgend seizoen actief zijn als jeugdcoordinator.

* Middelstum – Corenos 0-2 (0-0). Anne-Jan ten Harkel 0-1; Lars Baar 0-2

No Replies to "Corenos velt Middelstum in twee minuten"