Finaleplaats voor GAV Unitas

lambers

In sporthal De Mencke in Uithuizen is zaterdag de tweede voorwedstrijd NTS B gehouden. De eerste voorwedstrijd was op 7 maart in Hoogkerk. Nienke Lambers deed als enige turnster mee van GAV Unitas uit Usquert.

Lambers, pupil 2 D1, was twee weken geleden in Hoogkerk tweede geworden. Dat was een knappe prestatie omdat ze twee keer van de balk was gevallen en op vloer was een dubieuze beslissing genomen door een halve draai niet te tellen waardoor twee punten in mindering werden gebracht. De volgende dag bleek, zonder dat de vereniging hiervan op de hoogte was gebracht, de uitslag gewijzigd te zijn, waardoor ze naar de vierde plaats was afgezakt.

In de tweede voorwedstrijd kon Lambers laten zien dat ze wel een podiumplaats verdiende. Ze begon op sprong en moest twee verschillende sprongen maken. De eerste sprong was een handstandoverslag over de kast en de tweede een salto voorover. Met een gemiddeld cijfer van 13.250 goed voor het tweede cijfer op sprong. Daarna was de brug het volgende onderdeel. Hier turnde ze een keurige oefening met één stop erin. Hier behaalde Lambers met 13.600 het hoogste cijfer op brug.

Aansluitend volgde balk. Het blijkt altijd weer een zenuwslopend onderdeel met deze keer slechts één val. De oefening leverde haar een totaal van 12.300 op met als beloning een tweede plek. Als laatste mocht Lambers op de vloer begonnen. Ze turnde een keurige oefening ondanks een paar schoonheidsfoutjes en werd eerste met 14.067.

Lambers eindigde met een totaal score van 53.217 als tweede. Meike Reints van CSV Onstwedde eindigde op de eerste plaats met 53.475 en Miren Nieuwenhuis, eveneens van CSV Onstwedde, eindigde op de derde plaats met 51.100. Op 16 mei wordt er in De Mencke gestreden om het provinciale kampioenschap.

 

No Replies to "Finaleplaats voor GAV Unitas"