Viboa klaar voor inhaalrace

Viboa heeft duidelijk aan zelfvertrouwen getankt en dat heeft Oranje Nassau aan den lijve ondervonden. De ploeg van trainer Zephnad Wattimury klopte de Stadjers met 2-0 en stak na de winst op Broekster Boys opnieuw een thuiszege in de zak.

Het was meteen vanaf de aftrap duidelijk dat Viboa de punten in eigen huis wilde houden. Het team van coach Hans van der Ploeg, zelf vier jaar lang aan Viboa verbonden geweest, had het zwaar met de tegenstander en de omstandigheden en het al evenmin goed bespeelbare veld. Viboa stroopte de mouwen op en zocht zonder veel omhaal de weg naar het doel van de gasten. Sluitpost Steffen Bakker zag de gastheren vaker op zich af komen dan hem lief was, maar wist zijn domein vooralsnog voor doorboring te behoeden.

In de 26e minuut was het echter wel raak. Nadat hij eerst nog inzetten van Wouter Bloem onschadelijk had moeten maken, was Kassim Bizimana de goalie wel te slim af. Met Bakker voor zijn neus bedacht de Winsumer niet de meest voor de hand liggende oplossing, maar besloot toch een listig lobje te wagen toen de doelman uit zijn kooi was gekomen: 1-0.

Na de thee had Oranje Nassau het windvoordeel, maar deed er bar weinig mee. De nauwkeurigheid ontbrak in het spel van de gasten. Het duel werd wat vervelender en de fluitist van dienst deed er goed aan om handelend op te treden. Het geel van Rhobin Brander had een signaal moeten zijn, maar deze was niet aan Max Blaauw besteed. Hij kreeg rood na een flinke charge en dus moest ON met tien man verder. Toen Thomas Kauw op aangeven van Bizimana 2-0 wist te scoren, was de strijd definitief in het voordeel van Viboa beslist. Aan die stand veranderde dan ook niets meer.

De Winsumers mogen dinsdag opnieuw aan de bal en ook dan speelt zich een en ander af op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg. Op bezoek komt dan BCV, de ploeg waar Viboa nog een appeltje mee te schillen heeft. De uitwedstrijd werd destijds met 4-3 door de Winsumers verloren. Dat zullen Wattimury en de zijnen wel even willen rechtzetten. Met vier punten minder, maar ook vier wedstrijden minder dan bijvoorbeeld de ploeg uit Burgum hebben de Winsumers alle mogelijkheden om aan degradatie te ontsnappen zelf in de hand.

* Viboa – Oranje Nassau 2-0 (1-0). Kassim Bizimana 1-0; Thomas Kauw 2-0

No Replies to "Viboa klaar voor inhaalrace"