DIO Bedum herstelt zich van pijnlijk verlies

De mannen van  DIO Bedum hebben zich zaterdag gerevancheerd voor de pijnlijke nederlaag van een week eerder.  Toen werd namelijk met 1-3 van Donitas verloren. In sporthal De Beemden werd nu met dezelfde cijfers van nummer vijf AVV Keistad gewonnen.

De mannen van Nico Huisman hadden voor eigen publiek wat recht te zetten, maar zoals wel vaker dit seizoen het geval is hadden de mannen last van opstartproblemen. Keistad begon beter aan de wedstrijd en wist al snel een 0-4 voorsprong te laten noteren. DIO Bedum wist zich terug te vechten in de wedstrijd en nam de leiding over. Bij een stand van 23-21 leek het erop dat de Bedumers de set binnen zouden slepen.  Keistad liet zich aan het eind van de set echter toch weer zien en wist deze uiteindelijk toch winnend af te sluiten: 24-26.

In de tweede set lieten de Bedumers weer zien dat zij kampioenskandidaat zijn. Het niveau werd flink opgeschroefd. Blokkerend en verdedigend stond DIO Bedum goed. Door het midden kwam Gerben Geertsema enkele malen goed door. Keistad kwam er niet meer aan te pas en moest de set dan ook met 25-19 uit handen geven.

Ook in de derde  set liep het goed bij de thuisclub. Keistad had moeite met de service van onder anderen Jan Bakker en Jochem van Diepen.  DIO Bedum kon hierdoor redelijk eenvoudig uitlopen. De set werd overtuigend binnengehaald met 25-16.

In de vierde set leek het erop dat de Bedumers hetzelfde ging overkomen als in de eerste set. Bij een stand van 24-23 sloeg Jochem van Diepen met zijn sprongservice echter het laatste punt binnen en dat betekende een 3-1 overwinning voor de Noord-Groningers.

Komend weekeinde staat de uitwedstrijd tegen het zo goed als gedegradeerde Nijhuis Telecom/Sudosa-Desto op het programma. De ploeg uit Assen heeft negentien punten uit evenzovele wedstrijden verzameld.  DIO Bedum zal er wederom hard voor moeten vechten om de punten mee naar huis te kunnen nemen. De confrontatie begint om 19.00 uur.

* DIO Bedum – AVV Keistad 3-1. Setstanden: 24-26, 25-19, 25-16 en 25-23.

No Replies to "DIO Bedum herstelt zich van pijnlijk verlies"