Blauw Geel ’15 revancheert zich op WEO

Voor het Woldendorper WEO is afgelopen weekend een reeks belangrijke uitwedstrijden begonnen. De start tegen Blauw Geel ’15 was allesbehalve florissant, want de Woldendorpers verloren de confrontatie met 4-2.  Daarmee pakten de gastheren hun revanche voor de 3-2 nederlaag die eerder dit seizoen in Woldendorp werd geleden.

De wedstrijd was amper begonnen of WEO stond al op achterstand. Een op het oog gemakkelijke prooi voor keeper Mickeal Bos ging onder hem door waardoor de doorgelopen Tyrell Olthoff de gasten op 1-0 kon zetten. Dit was het begin van een slechte voetbalmiddag voor de Woldendorpers die weinig te vertellen hadden.

Toch kwam men na een half uur op gelijke hoogte toen Daniël Boekee, na zijn eigen afgeslagen hoekschop, de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied bij de tweede paal prachtig in het doel wist te draaien: 1-1. De thuisclub bleef ondanks de tegenslag moeiteloos overeind. Met verdediger Armando Mulder als grote inspirator werd de weg naar het doel van Blauw Geel ’15 vakkundig geblokkeerd. Middels een fraai afstandsschot was het Michiel Hovenkamp die de thuisclub andermaal op voorsprong wist te zetten: 2-1. Met die stand brak ook de rust aan.

In de tweede helft probeerde WEO, net als in de thuiswedstrijd waarin in de tweede helft een 0-2 achterstand werd omgezet in winst, met een extra aanvaller meer druk vooruit te zetten. WEO kwam nu in balbezit ook wat dichter bij het doel van Blauw Geel ’15, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Die wisten de gastheren zich wel te scheppen, maar ze weigerden aanvankelijk de trekker over te halen.

De extra ruimte die de bezoekers men achterin lieten vallen werd door de gastheren pas laat in de wedstrijd benut. Het was Tyrell Olthoff die met zijn tweede en derde doelpunt de Stadjers naar een comfortabele 4-1 voorsprong wist te schieten. Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd was van WEO toen Teun Westerhuis in de slotfase met zijn eerste doelpunt van dit seizoen de eindstand op 4-2 bepaalde.

Met deze terechte nederlaag zakt WEO twee plaatsen op de ranglijst en mag het zondag in Zeijen proberen zich tegen koploper SVZ te herstellen. Blauw Geel ’15 maakt zich dan op voor de confrontatie met Groen Geel.

No Replies to "Blauw Geel '15 revancheert zich op WEO"