NEC Delfzijl wint topper bij VV Groningen

necvvgroningen
Scheidsrechter Klabbers kijkt toe hoe Patrick Lantinga (8) de bal speelt voordat Pieter Meijerhof (3) iets kan uitrichten.

Het werd zeker niet de topper die men wellicht voor ogen had, maar spannend was het duel tussen thuisclub VV Groningen en NEC Delfzijl wel. Qua kansenverhouding hadden de Stadjers de winst  naar zich toe moeten trekken, maar het was de koploper in 3C die er met de punten vandoor ging. Een van de weinige kansen die de gasten kregen werd door Kris Klasens verzilverd en betekende 0-1. Met dank aan VVG-goalie Arnold Boer die wel heel opzichtig onder de bal door vloog.

De Groningers misten spelers als Martijn Oppewal (geschorst), Jhonnie Meter en de geblesseerde Raymond Lantinga. Daarnaast waren Patrick Goedhart en Jasper Ludema een weekendje weg. Aan Delfzijlster zijde ontbraken Reinier Schumer, Wiebrand Top, Adnaan Mouse Kadir, Thomas Wolt, Frank Molema, Marchel Tomo en de zieke Jan Douwe Rinsma op het appél. Door diens afwezigheid begon Michiel van Spaandonk in de basis. Ook Shantony Cecilia was voldoende hersteld van zijn hamstringblessure.

De gastheren waren aanvankelijk wat dreigender, maar imponeren konden ze ook niet. De veel geroemde spits Robert Oosterhof wist geen bres te slaan in de compact opererende defensie van de Havenkanters. Die moesten vaker achteruit dan hen lief was maar verdedigen kan NEC Delfzijl prima, getuige het feit dat men de minst gepasseerde verdediging in de derde klasse C heeft.

Het eerste bedrijf bood vrij weinig vertier. Namens de bezoekers was Erwin Noordhoff een keer in de buurt van doelman Boer te vinden. Zijn voorzet bereikte echter niemand. Aan de andere kant zorgde de op links opererende Giovanni Salvo voor gevaar, maar ook zijn inzet stierf in schoonheid.

De enige echte opwinding was na ruim een half uur toen Oosterhof koppend gescoord dacht te hebben. Dat wilde hij iedereen althans laten geloven. Het werd echter niet duidelijk of doelman Bas Westerhuis het leer voor of achter de doellijn had weggeplukt. De uitstekend leidende scheidsrechter Klabbers uit Glimmen kon het niet zien en dus bleef de brilstand staan.

Na de doelwisseling schroefde VV Groningen het tempo op en werd NEC Delfzijl nog dieper op de eigen helft vastgepind. De gastheren kregen mogelijkheden om de score te openen, maar Westerhuis was in prima doen en kreeg een keer op de doellijn assistentie van Erwin Noordhoff.

Een goal voor de thuisclub hing in de lucht, maar viel aan de andere kant. Net als een week eerder in en tegen Zuidhorn bleek maar weer eens dat je de wedstrijd niet hoeft te maken om hem naar je hand te zetten. Michiel van Spaandonk schoot in de 74e minuut recht op doelman Boer af. De sluitpost frommelde het vrij eenvoudige schot tot corner, waar hij vervolgens onderdoor dook. Klasens stond al bij de tweede paal klaar om het leer binnen te knikken: 0-1.

Coach Haak probeerde nog meer druk naar voren te zetten, haalde een verdediger naar de kant en posteerde een verse aanvaller in de frontlinie. NEC Delfzijl kreeg daardoor meer ruimte en was twee keer dicht bij de beslissende knock-out. Boer lag echter in de weg, redde nog een keer met de voet  en had geluk dat alle pogingen niet even scherp waren.

De thuisclub probeerde het in de slotfase nog wel, maar ontbeerde wat geluk en miste de overtuiging om het tij nog te keren. NEC Delfzijl had zich heel effectief getoond en kreeg misschien wel meer dan het had verdiend. VV Groningen had de nederlaag echter volledig aan zichzelf te wijten. Het speelde slordig en verprutste teveel mogelijkheden. En als je de kansen zelf niet benut, wil het nog wel eens gebeuren dat de tegenstander de buit onder je neus weg grist.

* VV Groningen – NEC Delfzijl 0-1 (0-0). Kris Klasens 0-1

No Replies to "NEC Delfzijl wint topper bij VV Groningen"